Abdomenele te scapă de „burtă”?

De Erika Chivu, pe

Mulţi cred că da, însă răspunsul corect este „nu”. Acesta e doar unul din miturile legate de sport şi exerciţii. Află care sunt celelalte!
Dacă faci multe abdomene scapi de „burtă”

Bineînţeles că abdomenele nu strică, însă ele nu fac decât să-ţi întărească muşchii. Grăsimea rămâne tot acolo dacă nu iei alte măsuri pentru a scăpa de ea. Acelaşi lucru e valabil şi pentru celelalte tipuri de exerciţii. Flotările nu ard grăsimea de pe braţe, genuflexiunile nu îţi subţiază coapsele.
Pentru a scăpa de grăsime, încearcă exerciţii cardio, ce ard multe calorii şi subţiază întregul corp. Singura metodă de a slăbi localizat este liposucţia.

Dacă faci exerciţii cu greutăţi arăţi ca un culturist

În primul rând, culturiştii cu care nu vrei să semeni sunt bărbaţi. În al doilea rând, ei nu se bazează doar pe exerciţii, ci iau şi suplimente.

Bărbaţii capătă muşchi mari mai rapid din cauza testosteronului, hormonul masculin. Şi corpul femeilor secretă acest hormon, dar nu în cantităţi suficiente. Femeile care practică culturismul „muncesc” din greu pentru muşchii lor şi folosesc greutăţi foarte mari.

Dacă, în continuare, te temi să nu devii varianta feminină a lui Hulk Hogan, lucrează cu greutăţi mici şi repetări multe.

Dacă nu transpiri în timpul antrenamentului nu poţi să slăbeşti

Transpiraţia este modalitatea prin care corpul nostru îşi păstrează temperatura normală. Când faci sport corpul se încălzeşte, iar transpiraţia produsă, evaporându-se, îl păstrează la temperatura optimă.

Poţi să arzi multe calorii şi fără să transpiri, de exemplu dacă te antrenezi afară, atunci când e frig.  

Dacă nu doare, exerciţiul nu e eficient

Un antrenament cu greutăţi dureros nu te aduce mai aproape de forma dorită. Ba din contră.

Exerciţiul trebuie să reprezinte un efort pentru corpul tău, dar nu să-ţi dea dureri. După un antrenament foarte intens te aşteaptă, probabil o febră musculară care te va ţine departe de sală pentru un timp, deci nu faci decât să dai inapoi.
 
Pe de altă parte, un exerciţiu care nu se simte, deci este prea uşor, nu prea îţi aduce beneficii pentru că muşchii nu fac un efort. Trebuie să alegi greutatea şi numărul de repetări care să reprezinte o provocare, dar nu o corvoadă.

Daca nu poţi să faci antrenamente intense şi regulate nici nu are rost să te mai apuci

Este exact genul de gândire care ne ţine, pe mulţi dintre noi, departe de sală. Antrenamentele rare şi uşoare sunt, în mod evident, mai bune decât deloc. Chiar şi mersul pe jos, într-un ritm rapid, timp de o jumătate de oră este o formă de exerciţiu. Poate că aşa nu vei reuşi să slăbeşti mult, însă pentru sănătate este benefic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter