8 alimente pe care trebuie să le evităm înainte de culcare

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 25 octombrie 2021, 14:01

Îngheţată, ţelina, fructele şi vinul trecute pe lista neagră! Vezi care sunt cele 8 alimente pe care trebuie să le evităm înainte de culcare

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să mănânci sănătos şi moderat întreaga zi, iar seara, înainte de ora de culcare, să te apuce cele mai ciudate şi nesănătoase pofte?
Este greu să ne înfrângem apetitul şi să ne consolăm cu un simplu pahar cu apă înainte de a ne băga în pat, motiv pentru care este indicat să ne satisfacem această senzaţie de foame însă limitându-ne alegerile la gustări cât mai sănătoase, care însumate să nu depăşească 200 de calorii!
Cum ştim însă ce alimente să alegem şi ce produse să evităm pentru a nu ne pune în pericol sănătatea, deregla somnul sau acumula nedorite kilograme în plus?
Iată o listă cu 8 alimente pe care trebuie să le tăiem de pe lista gustărilor noastre de seară:
1. Untul de arahide
Atunci când se transformă într-o gustare la care apelăm seara de seară înainte de a ne culca, untul de arahide devine cel mai mare duşman al siluetei noastre. Dacă simţi că ţi se face foame în miez de noapte încearcă să eviţi untul de arahide şi să optezi în schimb pentru un pahar cu lapte de migdale neîndulcit.
2. Îngheţată
Cine nu iubeşte îngheţata, mai ales în aceste zile caniculare? Evită însă îngheţata înainte de culcare deoarece nu numai că te îngraşă considerabil dar este şi plină de grăsimi digerate de organism într-un ritm foarte lent şi de zaharuri ce pot provoca insomnii şi coşmaruri.
3. Alcoolul
„Dacă îţi este somn bea un pahar cu vin roşu şi vei adormi precum un bebeluş” – o zicală cât se poate de greşită deoarece alcoolul reduce funcţia principală a somnului, aceea de refacere a organismului. În plus, dacă înainte de culcare consumi alcool rişti să ai un somn neodihnitor şi întrerupt de-a lungul nopţii. De asemenea, dacă suferi de insomnie ocazională sau cronică, trebuie să te fereşti de alcoolul consumat seara deoarece acesta poate să îţi înrăutăţească situaţia pe termen lung.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter