Viaţa în 4. Cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii

De Diana Zagrean, pe

Tot mai multe cupluri tinere sunt nevoite să locuiască cu părinţii, chiar şi după căsătorie. Creditele imobiliare nu sunt pe placul tuturor, iar facturile şi responsabilităţile versus salarii entry-level nu lasă loc de foarte multe opţiuni pentru multe cupluri din România. Ce rămâne de făcut atunci când singura soluţie este să te muţi cu părinţii lui? Iată cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii.
Problemă: Soacra te terorizează
Nu eşti nici prima şi cu siguranţă nici ultima femeie care nu reuşeşte să se înţeleagă cu soacra. Indiferent ce faci, ea vine şi te corectează sau, mai rău, îţi spune cum trebuie să faci una sau alta. Astfel de comportament poate scota din minţi pe oricare dintre parteneri.
Viaţa în 4. Cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii
Soluţie: Zici ca ea şi faci ca tine
Singura soluţie în caz de soacră acută este să zici ca ea şi să faci ca tine. Nu trebuie să te laşi atrasă în certuri interminabile sau să strici relaţia iubitului tău cu familia lui. Încearcă să asculţi anumite sfaturi şi să nu respingi chiar tot ce îţi recomandă mama lui, dar nici nu da impresia că poate face ce vrea cu tine.
Problemă: Nu puteţi să vă certaţi
Când un cuplu se ceartă, nu ar trebui să existe influenţe externe, de la prieteni binevoitori, la familie. Dar când oamenii respectivi ascultă întreaga ceartă din camera de alături, nu ai cum să nu simţi o presiune suplimentară.
Viaţa în 4. Cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii
Soluţie: Plecaţi în plimbări lungi
Dacă simţi că se apropie vreo furtună în cuibuşorul vostru de nebunii, nu lăsa presiunea părinţilor să vă afecteze felul în care comunicaţi unul cu altul. Plecaţi în plimbări lungi, prin parc, alegeţi locuri mai izolate şi discutaţi cu cât calm puteţi despre problemele voastre.
Problema lui: Faci echipă cu mama
Fie că este vorba de mama lui sau a ta, să faci echipă cu încă o femeie importantă din viaţa lui şi să încerci să îl combaţi în acest fel nu este corect. Niciun bărbat nu suportă şantajul emoţional şi sugestiile forţate, fie că vin de la tine sau de la mama lui.
Viaţa în 4. Cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii
Soluţie: Încearcă să nu implici părinţii în dispute
Oricât ai fi de tentată să ceri ajutor în caz de argumente contradictorii, abţine-te. Dacă implici pe altcineva în discuţia ta cu soţul sau iubitul, nu numai că vei crea un precedent, dar îi vei forţa mâna acestuia fără motiv. Nici tu nu ai vrea să fii atacată de pe două fronturi, nu?
Problemă: Intimitatea lipseşte cu desăvârşire
Când mai multă lume trăieşte într-o singură casă sau, mai rău, într-un apartament, conceptul de intimitate se schimbă cu desăvârşire. Chiar dacă aveţi stabilit un sistem funcţional de ocupare a băii şi nu vă ciocniţi prea des prin bucătărie, situaţia nu are cum să fie mereu plăcută.
Viaţa în 4. Cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii
Soluţie: Plecaţi într-un city break
Dacă simţiti din când în când că aveţi nevoie să fiţi singuri, doar voi doi, fără sendvişurile la pachet ale mamei şi sfaturile de tâmplărie şi reparaţii de prize ale tatălui, plecaţi într-un city-break. Un weekend departe va fi ca o mini lună de miere şi voi nu vă veţi pierde identitatea ca şi cuplu tânăr.
Problemă: Lupta pe telecomandă se împarte la 4
Programul TV este mereu o problemă şi stabilirea din timp a stăpânului telecomenzii este esenţială în orice cuplu. Dacă gusturile voastre sunt diferite şi ideea voastră despre ce ar trebui să vedeţi seara la televizor nu se împacă cu cea a părinţilor, iată ce aveţi de făcut ca să nu vă certaţi.
Viaţa în 4. Cum să trăieşti în armonie când locuieşti cu socrii

Soluţie: Stabiliţi un orar pentru vizionări
Cea mai bună idee în caz de gusturi necompatibile este să stabiliţi de comun acord un program bine pus la punct. Dacă mama lui vrea să vadă reality-show-uri, tu vrei un film de dragoste, iar cei doi bărbaţi din casă au meci la aceeaşi oră, nu dispera. Stabiliţi cine când se uită la televizor şi faceţi aranjamentele ca să nu vă intersectaţi. Dacă propui tu aşa ceva vei câştiga puncte în faţa socrilor pentru responsabilitate.

Foto: Thinkstockphotos, Northfoto
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter