Sex: Cum discuţi cu fiica ta despre viaţa sexuală?

De Adina Radu, pe
Sex

Dacă atunci când era mică „scăpai” uşor cu fraze de genul „te-a adus barza”, acum că a mai crescut şi a ajuns la adolescenţă, fiica ta are nevoie de o discuţie adevărată despre sex. Când este cel mai bun moment să-i vorbeşti despre viaţa sexuală şi ce anume ar trebui să-i spui? Citeşte mai departe propunerile noastre.
Multe mame evită subiectul cu totul, simţindu-se jenate să vorbească despre acest subiect cu fiicele lor, în timp ce altele apelează la psihoterapeuţi şi consilieri. Dacă prima variantă nu este cea mai fericită, a doua este în regulă, însă dacă vrei să ai o relaţie profunda cu fata ta, ar trebui ca tu să fi cea care deschide discuţia.
Specialiştii spun că începând cu vârsta de 7-8 ani, copiii sunt în stare să înţeleagă ce este acela sexul, însă recomandă să discutaţi subiectul abia de la 11 ani în sus, pentru că atunci încep schimbările corporale şi hormonale în corpul ei. Propune-i subiectul de discuţie şi stabiliţi împreună o zi şi un loc pentru a discuta despre sex. Discuţia este una serioasă, aşa că aveţi nevoie de destul timp, iar locul trebuie să fie neutru, ca fiica ta să nu se simtă încolţită, ci relaxată, ca să poată înţelege exact ce-i transmiţi. În plus, lăsaţi telefoanele deoparte şi închideţi orice aparat care vă poate distrage atenţia.
Vor fi momente stânjenitoare
Este probabil una dintre cele mai grele discuţii pe care le poţi purta vreodată cu fiica ta. Amândouă vă veţi simţi stânjenite, dar trebuie să ai răbdare.
Tonul pe care îl foloseşti trebuie să fie prietenos, iar discuţia nu trebuie să pară o ceartă sau o predică, ci copiii sunt mult mai receptivi dacă ştiu că pot găsi prieteni adevăraţi în părinţii lor. Mai mult, este important să te pregăteşti să-i răspunzi la toate întrebările pe care le poate avea.
Relaţii şi sex: Ştii cum să te cerţi cu iubitul tău?
Vorbeşte-i despre organele sexuale
Învaţ-o diferenţele şi asemănările dintre organele sexuale feminine şi masculine, spune-i care sunt părţile anatomice ale aparatului reproducător şi povesteşte-i despre schimbările prin care va trece odată cu vârsta, despre menstruaţie şi despre părul care va începe să-i crească mai mult pe corp.. Acum poţi găsi cu uşurinţă cărţi sau imagini pe internet, aşa că ajută-te de ele.

Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter