Despre ejaculare precoce şi lipsa orgasmului feminin, în emisiunea pe Sex Talk

De Ileana Voicu Ghinea, Unica.ro, pe
Sex

Aflată deja la a doua ediţie, emisiunea Sex Talk transmisă live pe Unica.ro, a avut ca principale subiecte de discuţie ejacularea precoce şi anorgasmia (lipsa orgasmului feminin).
Invitaţi în platou au fost actorul Adrian Nartea şi psihosexologul psihologdefamilie.ro, Codrescu Luminiţa Carmina.

Psihosexolog Codrescu Carmina: „Ejacularea precoce, o problemă de comunicare”

Ejacularea precoce este cea mai des întâlnită disfuncţie sexuală în cazul bărbaţilor. Practic, iubitul tău ejaculează mai repede decât şi-ar dori, lucru care dă naştere multor frustrări în cuplu. Mai ales că tu trăieşti cu impresia că el se simte bine, iar tu nu apuci.

De multe ori însă ejacularea precoce nu este decât rezultatul faptului că te consideră foarte incitantă sau a unor griji privind prestaţia lui în pat.

Este adevărat că, o dată intervenită, ejacularea precoce poate produce mari drame în relaţia de cuplu, însă psihosexologul Carmina Codrescu ne-a explicat în direct la Sex Talk, că ejacularea precoce este, până la urmă, rezultatul unei proaste comunicări. Faptul că o partidă de sex este sau nu reuşită depinde de ambii parteneri.

Pe de altă parte, ejacularea precoce sau impresia existenţei acestei disfuncţii erectile, poate fi înlăturată cu o serie de exerciţii specifice, numite Kegel. Mai mult decât atât, psihosexologul ne-a explicat că ejacularea precoce nu este întotdeauna corect interpretata. Actul sexual, erecţia nu pot fi cântărite în secunde, minute, ore, durata actului sexual e diferit de la un cuplu la altul.
Relaţii: 5 oameni pe care să îi eviţi la petrecerea de Crăciun

De ce ţi-e cel mai teamă, de ejacularea precoce, de lipsa orasmului în cazul partenerei tale sau de lipsa erecţiei?

Adrian Nartea: „Categoric, cel mai important pentru mine este orgasmul partenerei mele”

Lipsa orgasmului feminin sau anorgasmia, aşa cum este denumită ştiinţific, este o altă problemă care macină vieţile sexuale ale multora dintre noi. Chiar şi actorul declara aseară în emisiunea Sex Talk de pe unica.ro că cea mai mare temere a lui atunci când vine vorba despre un act sexual reuşit sau nu este orgasmul feminin.

Doar 70-80% (în funcţie de studiul pe care îl citeşti), au orgasm prin simpla penetrare vaginală – restul au nevoie de stimulare clitoridiană sau de o poziţie specială – iar 10-15% nu au făcut niciodată cunostinţă cu Marele O. Unele nu au avut norocul să-şi găsească partenerul potrivit sau nu au experimentat îndeajuns, dar altele pur şi simplu nu sunt capabile să atingă orgasmul, indiferent de partener, poziţie sau tipul de stimulare. Lipsa orgasmului, în ciuda stimulării suficiente, se numeşte, în termeni medicali, anorgasmie şi poate avea cauze fizice, psihice sau afective.

În acest caz, intervenţia psihosexologului a fost binevenită. Specialistul ne-a explicat că şi aici este vorba tot de comunicare, despre cunoaşte, despre autocunoaştere. Faptul că nu ai orgasm vaginal nu este nicio tragedie, poţi avea orgasm clitoridian. Faptul că îţi place să te masturbezi, nu este o ruşine, o poţi face alături de partenerul tău! Faptul că l-ai prins pe el masturbându-se nu înseamnă că te-a înşelat, doar s-a autosatifăcut şi, de ce nu, ai putea să te alături, experienţa va fi de neuitat. Vrea sex oral cu finalizare şi ţie nu îţi este… comod acest gând, ok, explică-i, încearcă să-i înţelegi motivele şi, împreună, veţi ajunge la un consens.
Sex: 5 lucruri pe care nu le ştiai despre iubitul tău

Iată cum, într-o discuţie de două ore, Adrian Nartea şi Camelia Cordrescu au reuşit să distrugă mituri sexuale şi să ofere sfaturi folositoare pentru o viaţă sexuală împlinită.
Următoarea ediţie a emisiunii Sex Talk va avea loc luni, 14 ianuarie 2013, începând cu ora 22.00. Vă aşteptăm atunci!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter