Dragoste: Cum este sexul la 40 de ani!

De Lumea Femeilor, pe
Sex

Eşti mamă, soţie şi ai 40 de ani, dar ceva se schimbă în tine: o dată cu înaintarea în vârstă, scade încrederea în femeia din tine şi viaţa sexuală trece pe un plan secundar. Greşit! E doar momentul unei noi abordări.
Societatea în care trăim nu prea mai lasă loc abordării serioase a sexualităţii femeii mature. Ca şi cum,
la în jurul vârstei de 40 de ani, ai înceta să mai exişti ca femeie şi trăieşti doar ca un om care are multe îndatoriri şi obligaţii faţă de familie şi societate.

Cum trebuie să priveşti problema

În contextul căsătoriei monogame, existenţa unei vieţi sexuale între tine şi soţul tău nu este numai o datorie. Este o nevoie umană, pe care ţi-o poţi dezvolta alături de cel căruia i-ai spus „da” pentru tot restul vieţii. Este o nevoie, ca aceea de a mânca, a bea sau a iubi. Nu te ruşina de această necesitate a corpului tău. Vârsta a doua este perioada de maturitate pe toate planurile, iar cea sexuală nu este exclusă. Ai deja o carieră, o locuinţă, un soţ, copii şi câţiva ani de căsnicie cu tot rodajul. Este perioada în care „mişcările fizice”, caracteristice tinereţii, sunt înlocuite de senzualitate şi de o mai bună cunoaştere a propriului corp.

Schimbări la 40 de ani

Te trezeşti într-o dimineaţă, te priveşti în oglindă şi te îngrijorezi văzând primele semne de bătrâneţe: riduri împrejurul ochilor, păr alb, pielea lăsată. De aici, raportul dintre tine şi corpul tău devine dificil. Dar mai este ceva ce trebuie să ştii şi să nu te îngrijoreze. Libidoul începe să scadă, iar sânii îşi pierd din fermitate. Lubrifierea vaginului începe să nu se mai producă şi se diminuează şi numărul orgasmelor.

Şi totuşi…

Aceasta este doar o trecere în revistă a unor stări normale din viaţa ta de femeie. Toate schimbările care apar în organismul tău nu sunt disfuncţii sexuale. La 40 de ani, capacitatea de a da şi a oferi plăcere nu este redusă cu nimic. Poţi intensifica plăcerea sexuală pe care o împarţi cu soţul tău, complicitatea dintre voi poate deveni mai profundă şi împreună veţi putea explora noi zone erogene, noi poziţii. Acum e momentul să condimentaţi relaţia voastră intimă. Fii încrezătoare în tine şi nu uita: multe femei spun că la 50 de ani este şi mai bine!

Beneficiile vieţii sexuale active:

► scăderea tensiunii prin bătăi mai rapide ale inimii
► ciclu regulat când există 2-3 raporturi intime pe săptămână
► un somn mai bun, datorită orgasmului care acţionează asemenea unui calmant natural, eliberând endorfine
► diminuarea poftei de dulciuri, căci activitatea sexuală activă produce feniletamină, care reglează apetitul
► consum de calorii
► o mai mare rezistenţă la durere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter