5 modalităţi să readuci pasiunea în viaţa sexuală a cuplului

De DinDragoste.unica.ro, pe

Pasiunea din viaţa de cuplu se duce încet, încet, o dată cu trecerea anilor. Există, însă, câteva strategii pe care le poţi aplica, astfel încât să nu se stingă flacăra.

Cel mai periculos mit al căsniciei e cel potrivit căruia flacăra pasiunii păleşte încetul cu încetul şi se stinge total după câţiva ani împreună. Ne închipuim că aşa e normal şi ca nu ne rămâne de ales decât să ne acceptăm soarta şi să ne bazăm viaţa de cuplu pe alte valori mai mult sau mai puţin importante. Sigur, pasiunea nu e totul într-o căsnicie dar nici nu trebuie neglijată. Vestea bună este că ea poate fi recuperată şi reanimată chiar şi în cazul în care am pierdut-o. Ca scânteia de la început poate fi pastrată vie şi după ani şi ani de viaţa în doi. Cum? Iată cei mai importanţi paşi:

1. Fă din pasiune o prioritate

Îngrijindu-te în fiecare zi de viaţa voastră intimă vei observa în scurt timp şi schimbări majore în ceea ce privesc experienţele sexuale şi nonsexuale care la început de relaţie te făceau să simţi ca poţi să zbori. Prioritate înseamnă însă, în primul rând, energie. Iar această energie se manifestă sub formă de timp şi uneori chiar bani. Prin urmare, daca îţi doreşti o viaţă de cuplu pasională va trebui să investeşti în ea.

2. Nu subestima niciodată puterea vizualului

Crede-mă, partenerului tău de viaţă îi place să te privească goală indiferent cât de sigură eşti tu pe tine însuţi, pe frumuseţea ta, câtă încredere ai în propria ta senzualitate. Bărbaţii sunt fiinţe vizuale şi rareori sunt capabili de a observa toate acele mici defecte care te trag pe tine înapoi.

3. Renunţă la pijamale

Fă un obicei din a dormi cât mai des dezbrăcaţi, unul în braţele celuilalt. Contactul fizic, fie şi nonsexual facilitează infuzia de oxitocina, hormonul pasiunii. Vă veţi apropia mai mult unul de celălalt în moduri în care simpla comunicare nu vă poate ajuta. În plus, cu cât petreceţi mai mult timp goi cu atât mai des veţi avea parte de pasiune şi experienţele sexuale vor fi mai dese.

Citeşte mai multe pe Dindragoste.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter