Scene de gelozie: când îl flatezi şi când îl exasperezi

De Stela Moisescu, pe

Se spune că gelozia, în cantitate mică, este benefică, dar în exces distruge orice relaţie. Zicala este adevărată, dar incompletă. Modul în care îţi exprimi gelozia…
… influenţează mult mai tare o relaţie. Mai jos găseşti o distincţie clară între gelozia exprimată benefic şi cea exprimată în mod nociv.

Iată care sunt scenele de gelozie care îi dau de înţeles că îl doreşti şi care îl flatează:

–    Atunci când acordă atenţie altei femei, ia-l peste picior. În cazul în care întoarce capul după o tipă pe stradă, spune-i: „Aha, deci ăsta e genul tău. Chiar eram curioasă…” Sigur se va grăbi să te contrazică şi să îţi spună că tu eşti mult mai atrăgătoare.

–    Fă aluzii legate de „popularitatea lui” în cazul în care îi sună telefonul târziu în noapte. Poţi completa cu o replică de genul: „Roagă-le pe domnişoare să te caute la o oră mai rezonabilă”. Cel mai probabil, îţi va spune imediat cine l-a căutat.

–    Orice bărbat adoră să vadă cum două femei se tamponează un pic pentru el. În cazul în care daţi nas în nas cu fosta lui iubită, care face o remarcă mai răutăcioasă, nu ezita să i-o întorci, dar fără un surplus de sarcasm. Scena îi va gâdila orgoliul, chiar dacă, ce-i drept, tu reacţionezi destul de impulsiv.

În general, bărbaţii percep gelozia partenerei ca pe un lucru bun, atunci când ea nu este exprimată violent şi nu îl pune într-o poziţie delicată. Dacă reuşeşti să-ţi păstrezi simţul umorului şi mintea senină, îl poţi atenţiona că îţi trezeşte sentimente de gelozie, fără să işti un conflict.

Iată care sunt şi scenele de gelozie care reuşesc să îl scoată din sărite:

–    Îl acuzi că sigur te va înşela, deşi eşti conştientă că încă nu a făcut-o şi nu poţi demonstra că o va face pe viitor. Orice formă de reproş neprobată îl va exaspera.

–    Îi faci reproşuri de faţă cu prietenii voştri, pentru că a primit un sms după zece seara. Orice încercare de a-l controla în public, se va termina incredibil de prost.

–    Aţi ajuns să vă certaţi în public din cauza geloziei tale. De exemplu, îl acuzi că nu te respectă pentru că se uită la alte femei. Atâta timp cât nu întoarce capul după ele, te lupţi cu morile de vânt…

–    Scena de gelozie care include ţipete sau ameninţări. Dacă îi zbieri că i-o vei plăti cu aceeaşi monedă, sigur îl vei înfuria, nicidecum speria.

–    Te superi atunci când nu îţi dezvăluie intimităţi precum parola de mail sau mesajele primite pe telefon.

Video: dă click şi află ce spun motivele tale de gelozie despre tine!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter