Relaţii: Viaţa ta sexuală e distrusă? Ce trebuie făcut?

De Lumea Femeilor, pe

Care sunt ingredientele unei relații de succes? Comunicarea, înțelegerea, compromisurile? Sigur! Dar nu neglija un aspect foarte important: o viață sexuală activă aduce echilibru și te scapă de multe certuri care, uneori, nu au o bază reală.
Sunt atâtea cupluri căsătorite care ajung să contemple cum viaţa lor sexuală se duce de râpă. Care ar fi motivele? Programul încărcat la serviciu, copiii care se măresc, treaba în gospodărie sau grijile financiare te fac să uiţi că ai nevoie de acea complicitate şi intimitate în dormitor.

Probleme ascunse

Adesea, o viaţă sexuală nesatisfăcătoare este efectul unor conflicte nerezolvate din alt plan (serviciu, familie) sau chiar un semnal al altor probleme majore din cuplu. De asemenea, pe măsură ce apar tot mai multe responsabilităţi,există mai puţin timp pentru sex, iar partenerii ajung ca seara să aprecieze mai mult câteva ore de somn.

Ce spun statisticile?

Cei căsătoriţi, cu vârsta între 18 şi 29 de ani, fac sex cam de 112 ori pe an, iar cei care au trecut de 60 de ani, de 16 ori anual. Conform unui sondaj realizat de Durex, anul trecut, privind satisfacţia sexuală, sunt persoane care doresc mai multă dragoste şi romantism (39%), în timp ce altele vor să comunice mai mult cu partenerul şi să se bucure de mai multă intimitate (31%).  Mare parte dintre cei chestionaţi au spus că viaţa lor sexuală ar fi mai bună dacă ar fi mai puţin obosiţi şi stresaţi.

Găseşte echilibrul!

Ne place să ne uităm în ograda vecinului şi să facem compara ii. Nu există o regulă! Important este să ai o viaţă sexuală activă, căreia să-i acorzi valoarea cuvenită. Este benefic şi pentru psihic, şi pentru fizic, spun specialiştii.

Provoacă-l la o discuţie fără inhibiţii!

Potrivit stisticilor, multe cupluri fac sex şi după 65 de ani, aşa că, dacă a trecut ceva vreme de când patul este doar pentru somn, încearcă să vorbeşti cu el. Este clar că a apărut o problemă, iar aceasta poate fi a ta, nu neapărat a lui. Dacă discuţia despre sex nu este confortabilă, alege un moment plăcut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter