Un penis prea mare este un motiv de despărţire?

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 13:01

Pentru unele femei bărbaţii foarte dotaţi sunt un coşmar. Alina este o femeie care a învăţat pe propria piele că mărimea contează, dar nu aşa cum te aştepţi.
„Corpul unei femei poate îndura multe, dar cu o limită!”, spune ea. Ea a ales să pună punct unei relaţii după doi ani şi jumătate, pentru că în tot acest timp nu a reuşit să aibă o viaţă sexuală normală. Pur şi simplu nu putea acomoda penisul prea mare al iubitului ei. „Fiecare partidă începea cu un preludiu de cel puţin jumătate de oră. Foloseam lubrifiant din belşug, dar degeaba. Invariabil, sexul devenea dureros după câteva minute de penetrare.”

Acum Alina s-a resemnat la gândul că nepotrivirea biologică a fost motivul destrămării unei relaţii care, în rest, mergea foarte bine.

A căutat inclusiv ajutor specializat. Se aştepta să fie diagnosticată cu vaginism (contractarea involuntară a vaginului, astfel că penetrarea se face cu dificultate sau devine imposibilă) sau cu un imbalans hormonal, care afectează elasticitatea şi lubrifierea vaginului. Medicii au infirmat însă aceste ipoteze şi i-au sugerat… mai mult preludiu, mai mult lubrifiant. Practic, se întorsese în punctul zero, moment în care şi-a dat seama că e vorba de o incompatibilitate fizică care le va pune mereu probleme.

Este convinsă că a luat decizia potrivită, mai ales acum, când a întâlnit pe altcineva cu care este perfect compatibilă. „Mă minunez că prima penetrare este mereu plăcută, că pot face sex în poziţii în care înainte nu puteam, că pot în sfârşit să am orgasm vaginal cu un bărbat!”

Oamenii din întreaga lume se confruntă cu această problemă. Dacă arunci un ochi pe forumuri ai să vezi o mulţime de cazuri de bărbaţi care se străduiesc să păstreze o relaţie. Iată un exemplu:

„Suntem împreună de doi ani, iar ea a fost virgină când ne-am întâlnit. Până în prezent nu a reuşit să se simtă confortabil în timpul sexului. Întotdeauna ne oprim după câteva minute din cauza durerilor. Într-adevăr eu sunt destul de dotat, mai ales la circumferinţă. Recent, ea mi-a mărturisit că a încercat să facă sex cu altcineva, mai slab dotat şi n-a mai simţit niciun fel de durere. A putut, în sfârşit, să facă sex normal.”

Poveştile de mai sus vin să dezmintă orice clişeu despre mărime. Nu intră în absolut niciun stereotip că un bărbat dotat ar putea fi ori părăsit, ori înşelat!

Atitudinea bărbatului este foarte importantă, pentru a nu se ajunge la niciunul dintre cele două scenarii. O femeie povesteşte pe internet că atitudinea partenerului ei a fost cea care a îndepărtat-o: „Tipul respectiv se simţea flatat de faptul că este atât de dotat încât pe mine mă doare. Aşa că în timpul sexului îmi testa limitele şi se amuza cu asta. Evident, s-a ajuns la despărţire…”

Există totuşi şi cazuri în care ambii parteneri ar trece şi prin foc, doar ca sexul să fie confortabil pentru amândoi. Iată ce soluţii au găsit câteva cupluri:

–    Operaţii chirurgicale: unele femei spun că au suferit o intervenţie chirurgicală, prin care le-a fost extirpat himenul, care nu se rupsese cum trebuie.

–    Dilatoare vaginale: unele femei spun că au folosit vibratoare de diferite mărimi, la indicaţiile medicului, pentru a-şi lărgi suficient vaginul.

–    Mutatul împreună: un bărbat povesteşte că s-a mutat împreună cu iubita lui după doi ani de relaţie în care partidele ocazionale de sex erau dureroase. Astfel, au mărit considerabil frecvenţa partidelor de sex. El precizează însă că totul se petrece în ritmul pe care şi-l doreşte partenera.

Alte femei vorbesc de luni, chiar ani de sex dureros, dar făcut în mod constant, chiar de câteva ori pe zi, pentru a ajunge la o oarecare potrivire fizică.

–    Controlarea perfectă a instinctelor: un bărbat păţit povesteşte că încearcă să fie mai puţin pasional şi mai atent la partenera lui, chiar detaşat de plăcerea sexuală… „Cu cât eşti mai excitat, cu atât creşti în dimensiuni”, spune el.

–    Terapie fizică: o altă reprezentată a sexului frumos povesteşte că a început o terapie fizică pentru vaginul ei, la îndrumarea unui medic specialist.

O altă soluţie este să găsiţi poziţiile sexuale care vi se potrivesc. Dă click pentru a vedea care sunt poziţiile sexuale indicate pentru un penis prea mare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter