Şase moduri inedite de a trece peste o despărţire

De Stela Moisescu, pe

Îngheţată, filme siropoase, cocktail cu fetele, schimbare de look şi aventuri de-o noapte. Iată câteva metode clasice de a trece peste o despărţire, dar care nu fac decât…
… să îţi adâncească suferinţa şi mai mult. Chiar vrei ca după o despărţire dureroasă să te îngraşi, să ai încă un motiv să plângi, să porţi discuţii interminabile despre EL ameţită şi confuză, să nu te mai recunoşti când te uiţi în oglindă şi să regreţi din tot sufletul că ai făcut sex cu un necunoscut?

Ei bine, astfel de metode de a trece peste o despărţire muşamalizează pentru scurt timp durerea pe care o simţi. Dacă vrei o recuperare totală, dacă vrei să îţi revii şi să te simţi din nou vie şi plină de speranţă, deşi l-ai pierdut pe el, noi îţi propunem şase metode inedite şi eficiente de a trece peste o despărţire!

1. În primul rând, nu te gândi doar la tine şi la suferinţa ta. În astfel de momente se spune că este bine să te descarci, să îţi lingi rănile şi să te pui pe tine pe primul plan. Mai sănătos ar fi însă dacă ai realiza că ceea ce ţi se întâmplă este ceva foarte comun. O mulţime de căsnicii de 20 de ani se destramă subit! Femei trecute de 35 de ani cu copii, se trezesc dintr-odată singure, pentru că soţul a găsit o alta mai tânără într-o delegaţie. Asta e. Nu e cazul să dramatizezi mai mult decât este cazul povestea. Caută să realizezi că experienţa prin care treci este una normală, care poate fi depăşită.

2. Organizează o înmormântare a fostei relaţii. Specialiştii susţin că trecem mai uşor peste moartea cuiva drag decât peste destrămarea unei relaţii de lungă durată. Ştim că cei decedaţi nu se mai întorc şi trăim mult mai repede senzaţia de resemnare. În cazul în care o frumoasă poveste de iubire se sfârşeşte printr-o dezamăgire uriaşă este foarte important să încercăm să ne resemnăm. Doar aşa poţi face pasul următor spre vindecare. Psihologii spun că incertitudinea asupra despărţirii şi falsa speranţă că putem remedia situaţia prelungesc suferinţa.

3. Renunţă să mai crezi că ţi-ai pierdut sufletul pereche. În viaţă ai mai multe jumătăţi, nu una singură. Specialiştii susţin că îndrăgostirea survine atunci când întâlnim o persoană care se înscrie în tiparul dorit de noi sau reuşeşte să îl depăşească şi să ne surprindă plăcut. Aşa că nu trebuie decât să laşi trecutul în urmă şi să îţi concentrezi atenţia pe cei din jurul tău. Cine ştie cine şi cum te va surprinde? Singură alegi să fii cu cineva şi stabileşti pe cinwe doreşti şi pe cine nu. Fii conştientă de liberul tău arbitru şi condu-l tu pe el, nu invers.

4. Adoptă un căţeluş, transformă-ţi balconul într-o grădină sau ajută o vecină mai în vârstă să-şi facă cumpărăturile. O despărţire doare atât de tare şi pentru că în viaţa ta exista o persoană care avea nevoie de tine, de prezenţa şi de atenţia ta. Ca să îţi fie mai uşor, încearcă să fii utilă pentru alţii. Caută să faci fapte bune sau să ai hobby-uri care îţi permit să îi ajuţi pe cei din jurul tău. Sigur vei fi mai optimistă!

5. În locul unei schimbări de look, mai bine îţi redecorezi dormitorul sau schimbi culoarea pereţilor din sufragerie. O schimbare de peisaj îţi redă pofta de a întoarce o nouă pagină în viaţa ta. Noi îţi propunem să aplici câteva trucuri feng shui care îţi aduc norocul în dragoste.

6. Mergi la sală şi te vei bucura de nenumărate beneficii. Ai unde să mergi seară de seară, poţi merge singură fără să te simţi ciudat şi ai parte de o activitate care îţi redă atât tonusul fizic, cât şi pe cel emoţional. În timpul exerciţiilor fizice eliberezi endorfine, care îţi dau o stare inexplicabilă de bine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter