Te-a înşelat. Poţi să-l ierţi?

De Lumea Femeilor, pe

Categoric, să-ţi dai seama că soţul tău a avut o aventură este o “experienţă” cât se poate de dureroasă. Din acest moment, ai două soluţii: nu ierţi şi divorţezi ori ştergi cu buretele şi continui.
Să îl ierţi: uşor de spus. În practică, însă, a ierta şi a merge mai departe presupu¬ne un consum psihic şi o serie de întrebări cărora încerci să le găseşti răspuns. Ai nevoie de sfaturi bune şi de un umăr pe care să te sprijini. Ţi-l oferim noi, o dată cu alte idei.
Relaţii: Pe cine urăşti când ai afli că te-a înşelat?

Păstrează discreţia

E foarte greu să faci asta, ştiu, dar scopul este să repui „căruţa pe roate”, nu-i aşa? Atunci, evită crizele în public şi fă tot posibilul pentru a nu povesti nimănui despre această situaţie jenantă dintre tine şi soţul tău. E verificat că, o dată făcută publică aventura, este foarte greu să recon-struieşti relaţia sub privirile dezaproba¬toare ale „publicului” care te va compătimi sau te va acuza.

Nu pune întrebări despre amantă

Da, te chinuie să afli, să înţelegi “de ce femeia aia?!”. Însă mai bine te abţii: răspunsurile pe care le-ai primi nu au darul să te facă mai puternică. Dimpotrivă, vei fi demoralizată şi decepţionată. “Femeia aia” oricum nu contează – nu ea este „vinovatul” şi, încercând să afli detalii, vei da importanţă întâmplării. Ceea ce te pune în contradicţie cu ceea ce vrei: să treci peste.

Nu te răzbuna

Dacă ai hotărât să-ţi ierţi soţul, nu are nici un rost să te răzbuni pe el, plătindu-i poliţele. Ranchiuna nu-şi are rostul atunci când hotărăşti să mergi mai departe.
De ce te-a înşelat? 4 motive şocante

Ia-ţi un răgaz

O separare de câteva zile, timp în care să eviţi reacţiile prea impulsive şi eventualele conflicte, te vor ajuta să te limpezeşti, să te calmezi, o dată ce ai luat hotărârea de a şterge cu buretele. În acest timp, gândeşte-te şi la partea ta de vină în această întâmplare. O dată regăsiţi faţă în faţă, stabiliţi alte reguli ale viitorului vostru cuplu şi, mai ales, încearcă să faci pace între iubire şi amorul propriu.

Vorbiţi deschis

Tot ce vei vorbi cu soţul tău trebuie să fie ferm, dar respectându-vă. Întreabă-l dacă a avut un motiv special. O dată toate clarificate, vei putea ierta şi veţi pleca din nou la drum, în doi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter