Greşeli în limbajul trupului care îl pun pe fugă

De Raluca Cristea, pe

Limbajul corpului este o carte de vizită şi sunt anumite greşeli pe care trebuie să le eviţi în gesturi, altfel o să-ţi pui bărbatul preferat pe fugă!

Să te mişti de colo colo

Dacă vrei să-i atragi atenţia, nu trebuie să fii un titirez. Mişcându-te de colo colo prin faţa lui îl faci să se simtă jenat şi stresat. La fel, nu o să-i faci o impresie bună dacă stai pe scaun şi mişti întruna picioarele sau dacă baţi cu degetele pe masă.

Să îţi atingi faţa, părul sau bijuteriile

Dacă în timp ce vorbeşti cu un bărbat îţi atingi faţa, te joci cu bijuteriile pe care le porţi sau te joci mult cu o şuviţă de păr în loc să îţi treci doar mâna prin ea, el va înţelege că nu ai încredere în tine, că eşti probabil emoţionată sau că nu ştii cum să te descurci în situaţii noi.

Să îl priveşti intens pentru mult timp

Contactul vizual şi privirea seducătoare sunt obligatorii când vrei să cucereşti un bărbat, dar nu te gândi că asta înseamnă să te uiţi la el de parcă ai avea un laser în loc de ochi. Este chiar înfricoşător şi jenant pentru un bărbat să fie privit insistent de o femeie, cu atât mai mult cu cât ştii foarte bine că bărbaţii nu suportă să fie controlaţi, îngrădiţi. Nu uita că cel mai bun tip de privire când flirtezi este să îl priveşti seducător, să întorci puţin capul şi apoi să îl priveşti din nou. Dacă vă reîntâlniţi privirile, eşti pe drumul cel bun.

Să butonezi telefonul sau laptopul

Indiferent dacă eşti la o întâlnire de afaceri, la o întâlnire amoroasă sau acasă cu iubitul, să butonezi energic în timp ce cineva vorbeşte cu tine este lipsă de respect şi un semnal că nu te intereseaza ce ţi se transmite. Cum ar putea cineva să îţi acorde credit dacă prin atitudinea ta transmiţi că nu iţi pasă sau că nu ai chef să asculţi?

Să te uiţi întruna la ceas

Poate eşti emoţionata sau poate te grăbeşti puţin, deşi bărbatul din faţa ta îţi place. Totuşi, cum ar putea el să creadă că te interesează dacă îi transmiţi semnale că te plictiseşti sau că nu te interesează prea tare persoana lui?

Să te îmbraci inadecvat

Hainele sunt la fel de importante când vrei să transmiţi un mesaj despre ce stare de spirit ai în ziua respectivă, ce personalitate ai sau ce funcţie la serviciu.

Tricouri mulate, fuste scurte, îmbrăcăminte sport la o întâlnire, tocuri când ai o stare de spirit proastă, machiaj strident, mult parfum… Toate transmit un mesaj care de multe ori nu corespunde neapărat cu realitatea. Când tu ca persoană nu transmiţi acelaşi mesaj ca gesturile şi hainele tale, nu te poţi aştepta să fii luată în serios mereu. La fel se întâmplă şi când te îmbraci neglijent.

Ţi s-a întâmplat să faci astfel de greşeli?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter