5 greșeli de machiaj pe care le faci în timpul iernii

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
În timpul iernii, pielea ta are nevoie de îngrijire specială și, de asemenea, să eviți următoarele greșeli pe care e posibil să le faci și care pot îți dăuna sănătății tenului.

 

  1. Lași pielea deshidratată

În timpul iernii straturile de produse aplicate pe faţa ta se usucă şi pot crăpa, indiferent de cantitatea de machiaj pe care o porţi. Poţi obţine o strălucire naturală a pieleii tale folosind o cremă exfoliantă o dată pe săptămână, după care poţi aplica un strat de cremă hidratantă, cât timp pielea este încă umedă.

  1. Folosești fond de ten cu textură ușoară

Un fond de ten hidratant, cu protecţie solară, rezistent la apă şi cu acoperire mare este tot ce ai nevoie în anotimpul rece. Umezeala şi vântul se află la orice pas şi sigur nu doreşti ca la evenimentele de sărbători să ai obrajii roşii din cauza vântului şi tușul întins în partea  exterioară a ochiului. „În timpul iernii se întâmplă des ca fondul de ten să se şteargă de pe faţă. De aceea, este importantă folosirea unui fond de ten profesional, rezistent la apă, dar care să aibă şi o acoperire mare, pentru a fi sigură că vei arăta expceptional în orice moment“, sfătuieşte make-up artistul Katiușa Popovici.

  1. Te machiezi cu produse care nu sunt waterproof

Vântul, zăpadă şi ploaia îţi pot provoca adevărate crize de machiaj. Poţi combate aceste lucruri prin utilizarea unor produse waterproof pentru machiaj. Acestea îţi vor asigura un efect de durată ca acela pe care l-ai văzut în oglindă înainte de a pleca de acasă.

  1. Uiți să folosești un spray de fixare a machiajului

Produsele de fixare a machiajului sunt un must have în sezonul rece. Nu poţi să pleci din casă dacă nu ai aplică cel puţin un produs de fixare pentru machiajul realizat. Atât un spray, cât și o pudră fixatoare pot face minuni pe o vreme friguroasă.

  1. Nu ai la îndemână balsam de buze și un ruj hidratant

Când vine vorba despre buze, lucrurile sunt puţin diferite. Dacă vrei buze colorate şi rezistente la umezeală, un ruj mat devine obligatoriu în trusa ta de machiaj. Hidratează-ţi buzele în fiecare zi cu un balsam de buze, atât înainte de aplicarea unui ruj, cât şi după ce ai îndepărtat machiajul, fiindcă acesta usucă buzele. De asemenea, este important ca balsamul tău să conţină şi protecţie solară.

Foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter