Cum să scapi de frica de sex

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 11:50

În ziua de azi viaţa erotică este mai complicată ca niciodată, iar aura de mister care mai învăluie încă sexualitatea continuă să dăinuie, ne punem un milion de întrebări: „Viaţa mea sexuală este sau nu normală?”, „Am dreptul la plăceri erotice?”,
„Practicile mele sunt perverse?”, „De ce nu mă înţeleg cu partenerul?” şi multe altele. Să vedem împreună de unde provin o parte din ofurile sexuale!

Casă părintească este momentul zero din care porneşte lungul drum al sexualităţii. Primii noştri profesori sunt mama şi tata. Imaginile pline de seninătatea serilor petrecute împreună, gesturile de tandreţe, vorbele încărcate de iubire ne marchează şi le purtăm cu noi conştient sau inconştient până la sfârşitul vieţii.

Altfel spus, părinţii imprimă virilitatea fiului şi feminitatea fiicei. Fireşte, fantasmele copilăriei şi modelul părinţilor nu sunt singurele „ingrediente” cu care ne făurim propria sexualitate.

Experienţele pozitive sau negative din viaţa de zi cu zi dau şi ele o mână de ajutor la construirea „edificiului” erotic.

Şi-atunci, de ce ţi-e teamă de sex?

Pentru că:
-n-ai avut parte de un climat deschis la dialogurile despre sex şi sexualitate. Încă de la vârsta de 5-6 ani, când curiozitatea ta începea să crească în intensitate, tatăl sau mama au avut „grijă” să nu înveţi „lucruri nepermise”. Ei n-au îndrăznit să-ţi explice cât mai simplu şi corect anumite noţiuni legate de erotism. „Scuza” lor nu e justificată, pentru că oricum tu reţineai doar ceea ce te interesa, restul eliminându-se din memorie cu o uşurinţă extraordinară;
-prima experienţă erotică a fost una nefericită. Dacă s-ar face o statistică privind aşteptările şi realitatea din noaptea nunţii, balanţa s-ar înclina foarte mult spre dezamăgire. Şi asta nu din cauza lipsei fecioriei, ci a atitudinii celor doi parteneri. Tulburarea, emoţia, încordarea, neînţelegerea a ceea ce se întâmplă, durerea, uneori teama pot lăsa o amprentă neplăcută în sufletul tău;
-au fost prea multe critici la adresa fizicului tău;
-părinţii au vorbit vulgar despre sex sau l-au considerat un subiect tabu;
-ai avut un şoc atunci când te-ai întâlnit cu un exhibiţionist, iar părinţii n-au ştiut să-ţi explice cine sunt şi ce se întâmplă cu astfel de oameni „ciudaţi”;
-n-ai crescut într-un climat încărcat cu dragoste (răceala părinţilor, discuţiile aprinse dintre ei).

Ce se poate întâmpla?

-nu vei cunoaşte deloc plenitudinea sexuală sau va fi teribil de greu;
-te vei teme mereu să-i spui partenerului ce şi cum îţi place să faci dragoste;
-nu vei şti ce înseamnă dorinţă sau plăcere erotică;
-îţi va lipsi curajul sau curiozitatea de a cere informaţii în stânga sau în dreapta pentru a ameliora o situaţie jalnică;
-la rândul tău, nu vei fi în stare să le faci educaţie sexuală copiilor tăi.
Aşadar, mămici nu priviţi cu indiferenţă sau cu pudoare exagerată curiozitatea micuţilor! Dialogaţi liber şi decent cu ei. Să nu uitaţi că sexualitatea face parte din comportamentul fiecăruia dintre noi!

Care sunt cele mai fierbinţi întrebări erotice?

Peste 80% dintre francezi declară sus şi tare că viaţa lor sexuală îi satisface. E cazul să umplem cupele de şampanie în cinstea lor, nu? De ce n-am fi şi noi, românii, pe culmile plăcerii? Vom fi în al şaptelea cer fără să ne temem de sex doar atunci când vom cunoaşte răspunsurile la cele mai fierbinţi întrebări erotice. Aşadar:

– E posibil să fim amândoi pe aceeaşi lungime de undă?
Fireşte! Misiunea noastră, a femeilor, este de a rupe lacătele ferecate ale tabuurilor şi să nu ne înspăimânte fantasmele.
Spre deosebire de bărbaţi, care sunt stăpâniţi de impulsuri, noi facem amor pentru că pur şi simplu suntem îndrăgostite până peste urechi. Fii curajoasă, exprimă-ţi dorinţele şi nu accepta o relaţie numai pentru a-i face lui plăcere! Ca să plutiţi amândoi în Paradis este nevoie de cunoaşterea sentimentelor celuilalt, de cunoaşterea fizică şi mai ales de cunoaşterea zonelor explozive. Nu uita că trupul nostru, al femeilor, este plin de secrete! Ajută-l să le descopere!

– Sunt înnebunită după sex. E alarmant?
În nici un caz, dacă faci amor cu plăcere şi-ţi iubeşti partenerul! Când facem sex, fiecare dintre noi caută să-şi atenueze senzaţiile de nelinişte şi luptă împotriva unui sentiment de presiune apăsătoare. Într-un fel, actul sexual maschează senzaţiile intense.

– Privesc neputincioasă cum ejaculează prematur. Îl pot ajuta?
Chiar foarte mult! De două-trei ori pe săptămână, faceţi sex fără penetrare. Când el simte că ejacularea e pe-aproape, prinde-i penisul imediat sub gland, între arătător şi degetul mare, şi apasă partea inferioară câteva secunde. Încet-încet, va învăţa să-şi controleze ejacularea. După o lună sau două, încercaţi penetrarea. Dacă nici atunci nu merge, reluaţi jocul erotic!

– De ce a scăzut apetitul erotic?
Libertatea anilor ’70 şi frenezia sexuală care a urmat, ca să nu mai adăugăm apariţia înfricoşătoare a inamicului numărul 1 -SIDA -au epuizat trupul uman şi i-au speriat groaznic pe amatorii de senzaţii tari.
Dar şi climatul social, grijile economice, stresul au contribuit la diminuarea dorinţei erotice. Şi-apoi, femeile şi bărbaţii sfârşitului de mileniu suferă, în egală măsură, din cauza scăderii potenţialului de seducţie…

– Homosexualitatea e o problemă?
Depinde din ce punct de vedere priveşti: prin ochii lumii sau prin tine însăţi. Două persoane de acelaşi sex nu au aceeaşi percepţie a sexualităţii cum se întâmplă în relaţia bărbat-femeie.

Homosexualii pot trăi într-o dimensiune cu mai puţină afecţiune şi nu sunt întotdeauna amorezaţi lulea de partener. Dar, în definitiv, e alegerea fiecăruia… Care-i problema?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter