Cum faci să te iubească soacra. 3 secrete!

De Libertatea pentru femei, pe

Se spune că dacă mănânci colțul pâinii, te iubește soacra. E doar o superstiție, dar, dacă vrei cu adevărat să ți se întâmple asta, nu e nevoie neapărat să mănânci carbohidrați, ci să faci câteva lucruri destul de simple.
Dacă nu te înțelegi cu mama soțului tău, dar ți-ai dori ca lucurile să stea mai bine, nu dispera și, mai ales, nu crede că situația este mai rea decât în realitate. „Soacra nu este un balaur cu șapte capete!”, remarcă psihologul Cristina Ion-Rădulescu, „ci este și ea o mamă”, care își dorește „să îi iubești băiatul, să îi fii credincioasă, să fii o bună gospodină etc. Dar este de la sine înțeles că îi iubești și îi respecți fiul, altfel nu te-ai fi măritat cu el”, mai adaugă ea. Mai greu este să-i accepți sfaturile, dar ține cont că are mai multă experiență decât tine și ai putea învăța ceva de la ea.

►Poartă-te bine cu fiul ei

O problemă ar fi dacă stai cu ea în casă, pentru că „la început, ar putea să îți vâneze greșelile și să ți le arate la tot pasul”. În acest caz, psihologul te atenționează să nu îi răspunzi la fel, să nu te cerți, să nu fi agresivă. Cu timpul, poți vedea ce să faci ca să îi intri în grații. Psihologul te sfătuiește să ai grijă și să păstrezi conflictele cu soțul în camera voastră, nu să le afișezi și de față cu soacra.

►Laud-o

Chiar dacă te-ai îndrăgostit de soțul tău la prima vedere, nu te aștepta să se întâmple la fel și cu soacra.
Ai răbdare și lasă timpul să treacă, să vă cunoașteți mai bine. Chiar dacă deja ești căsătorită de ceva ani și relația cu soacra a început cu stângul, tot se mai poate îndrepta ceva. Ca orice om, îi place să fie lăudată. Dacă îți place ceva la ea, nu ezita să îi spui. Îi poţi mărturisi că apreciezi felul în care şi-a educat fiul. Dacă a făcut o treabă bună, merită cuvinte de laudă. Bineînțeles că va fi fericită să audă așa ceva.

ÎMPRIETENEșTE-TE CU EA

„Când vezi că sunteți amândouă în toane bune, invit-o la o cafea și pune-o să-ți povestească despre tinerețea ei. Odată pornită discuția, puteți ajunge chiar la confidențe și relația dintre voi se va cimenta. Îngrijește-te de sănătatea ei, cumpără-i medicamente și ajut-o în rezolvarea unor mici probleme. Cu gesturi mărunte, o poți câștiga. În cazul în care te superi pe ea, nu îi spune niciodată soțului, pentru că nu e vina și nici treaba lui nu este să rezolve conflictul dintre voi. Mai bine așază-te la «masa tratativelor» și întreab-o direct ce așteaptă de la tine și cum ar trebui să te porți ca să fie și ea fericită.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter