Dragoste şi sex: 7 sfaturi pentru fixarea obiectivelor în cadrul casniciei

De DinDragoste.unica.ro, pe

Uită de ţelurile personale, măcar pentru o perioadă. Fixează-ţi de acum încolo ţeluri specifice pentru căsnicia ta, asigurându-te în acelaşi timp că vei contribui consistent şi efectiv la calitatea vieţii de zi cu zi în doi.
Fie că eşti la început de an sau la mijlocul acestuia, orice perioadă e propice pentru a face câteva rezoluţii care să te ajute în căsnicie. Spune lucrurilor pe nume şi setează-ţi noi ţeluri pentru următoarele luni, ţeluri care să îţi aducă fericirea. Contează în acelaşi timp şi felul în care abordezi aceste scopuri pe termen lung şi mediu şi etapele pe care le parcurgi împreună cu soţul tău. Iată în continuare şapte sfaturi importante în acest sens:

1. Înainte de toate, alocă-ţi puţin timp singură. Analizează cu obiectivitate ultimele luni sau ultimul an petrecut în compania partenerului de viaţă. Aşterne pe o listă lucrurile pe care trebuie să le schimbi sau scopurile comune care trebuiesc îndeplinite în urmatoarea perioadă.

2. Alege câteva cuvinte „mari”. Adaptează-ţi apoi ţelurile imediate la aceste cuvinte înainte de a începe efectiv munca. Exemple concrete: Profit, Bunătate, Iubire, Comunicare, Vacanţă etc. Împărtăşeşte-i şi soţului ideile tale şi căutaţi împreună cele mai bune căi de a va împlini visele.

3. Începe de jos şi urcă încet către ţeluri mai mari. Pune înainte de toate bazele pe care să îţi sădeşti fericirea şi alege împreună cu soţul tău scopuri imediate dar simple, care să fie uşor de atins dar în acelaşi timp să nu vă suprasolicite sau streseze. Acestea te vor stimula şi te vor pregăti pentru atingerea scopurilor majore. Dacă nu ai vise de acest gen, împarte ţelurile mari în altele mai mici şi începe pas cu pas să lucrezi pentru a le îndeplini. Nu ai ajuns într-o zi la realitatea în care trăieşti, nu vei reuşi să o depăşeşti într-o zi. Fii răbdătoare şi precaută.

4. Împarte-ţi ţelurile pe categorii. Te va ajuta să te concentrezi mai bine la un singur scop şi să te ţii de el până l-ai îndeplinit. Uneori, categoriile alese pot fi aceleaşi cuvinte „mari” despre care am vorbit la punctul al doilea.

5. Inspiră-te şi de la alţi oameni care au reuşit. Discută cu prietenii, amicii, membri ai familiei, studiază cărţi specifice sau informaţii disponibile pe internet. Cei care au reuşit deja în aspectele pe care le vizezi la rândul tău, pot constitui o importantă sursă de inspiraţie.

Citeşte mai multe pe Dindragoste.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter