Dragoste şi sex: Îndrăgosteşte-te din nou de soţul tău!

De Libertatea pentru femei, pe

Se spune că „dragostea durează trei ani”. Aşa să fie oare? Cum se explică atunci faptul că există cupluri care se iubesc şi după 50 de ani? Dacă vrei să afli răspunsul la această întrebare, citeşte rândurile de mai jos.
Psihologul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că „acea stare de obișnuință este, practic, starea de confort pe care ți-o oferă o relație stabilă. Totuși, se spune că o căsnicie fericită înseamnă să te îndrăgostești de mai multe ori, dar de aceeași persoană”. Să nu îți imaginezi că a te îndrăgosti nu depinde deloc de tine, că este doar o stare în care cazi și totul ține de întâmplare. Cristina Ion-Rădulescu ne dă mai multe idei despre cum putem trezi din nou acea pasiune la care visăm.

Cum să te reîndrăgostești

„Sunt fel de fel de metode, care țin de spontaneitatea și de ingeniozitatea fiecăruia”. Oricum, „chiar dacă sunteți ocupați și suprasolicitați la muncă sau cu problemele casnice, nu trebuie să renunțați la relația sexuală. Nu există indicații în ceea ce privește cât de des să se întâmple, dar ea trebuie să fie prezentă, la anumite intervale de timp, astfel încât amândoi să vă simțiți confortabil. Apoi, ca sentimentele să se reaprindă, nu este nevoie de fapte eroice sau de excese de romantism. Lucurile mărunte pot aduce multe, cum ar fi micile surprize: o ciocolată în dar, un zâmbet, un mic serviciu făcut celuilalt. De exemplu, să-i pui alături de pachetul de mâncare pentru serviciu un bilețel în care să-i scrii că-l iubești sau doar să-i desenezi o față zâmbitoare. Chiar dacă nu aveți mulţi bani la dispoziție, nu uitați să petreceți timp împreună”, vă sfătuiește Cristina. Iată câteva idei de lucuri pe care să le puteți face și să vă coste foarte puțin sau chiar deloc:
► Mergeți împreună la concertele gratuite în aer liber.
► Plimbați-vă ținându-vă de mână în parc.
► Rezervați-vă timp să vă beți dimineața cafeaua și să aveți o mică discuție.
► Când nu sunteți împreună, trimite-i sms-uri de dragoste.

► SCHIMBĂRI MICI, PAS CU PAS

Chiar dacă începi doar tu să depui eforturi pentru ca relaţia voastră să se schimbe, nu dispera. Dacă vei face gesturi pe care el le apreciază, răspunsul nu se va lăsa, de obicei, așteptat. Avem tendința de a-i trata pe ceilalți așa cum ne tratează ei pe noi, așa că vei vedea, pe zi ce trece, cum și atitudinea lui se schimbă. Totodată, dacă îți dorești ceva de la el, ar trebui să-i spui, nu să aștepți să îți ghicească gândurile și, dacă nu se întâmplă asta, să izbucnești enervată. Psihologul avertizează că „dorințele ar trebui exprimate, nu reproșate”.

► FĂRĂ AȘTEPTĂRI NEREALISTE

Pe de altă parte, pentru buna funcționare a relației, „nu ar trebui să avem așteptări nerealiste”, ne avertizează Cristina, adăugând: „Nu ar trebui să ne comparăm. Fiecare relație este unică și este construită de cei doi. Dacă ceea ce s-a construit este nemulțumitor pentru unul sau pentru celălalt, atunci trebuie discutat în acel context, fără a te raporta la celelalte cupluri. Avem tendința să judecăm după aparențe și acestea sunt înșelătoare. Sunt foarte multe cupluri care par perfecte, dar nu știi ce se întâmplă în realitate. Se arată drăguți unul cu celălalt doar de ochii lumii și în intimitatea lor se poartă cu totul altfel. Și dacă noi ne dorim ceea ce ne imaginăm că au aceștia, nu ajungem decât la frustrare. Trebuie să realizăm că ceea ce numim partenerul ideal nu există”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter