Dezastre amoroase pe care nu ştii că le creezi

De Stela Moisescu, pe

Orice relaţie are suişuri şi coborâşuri, dar extremele n-ar trebui să fie exaltarea şi disperarea. De ce azi sunteţi fericiţi, iar viitorul vostru este bătut în cuie,…
… iar mâine vă certaţi şi nu ştiţi dacă mai are sau nu sens să fiţi împreună? Se spune că cele mai aprige certuri izbucnesc din nimic. De fapt, ele izbucnesc din ignoranţă şi pot duce în unele cazuri la despărţire.

Dezastrele amoroase apar din neant şi provoacă pagube colosale. Iar pe unele dintre ele nici nu îţi dai seama că eşti pe cale să le dezlănţui…

1. Flirtezi cu alţi bărbaţi ca să-l faci gelos

Ulciorul nu merge la apă de două ori. Poate că la începutul relaţiei îl stimulează competiţia, dar din secunda în care îi pasă de relaţia voastră e cazul să renunţi la astfel de şiretlicuri. Te vei trezi că iubitul tău se schimbă subit, iese noaptea în cluburi sau la cafea cu o „prietenă”, de care tu nu aveai habar. Şi nu ai ce să-i reproşezi. Îţi va spune că şi tu faci lucruri asemănătoare. Mai apoi, se prea poate ca unul dintre bărbaţii cu care flirtezi inocent să ia totul în serios şi să cauzeze probleme în relaţia ta cu iubitul.

2. Îl bârfeşti

Discuţiile cu fetele despre el sunt inevitabile. Dar pot cauza probleme atunci când refuzi să comunici cu iubitul tău şi verşi toate nemulţumirile tale prietenelor. Dacă îl vorbeşti numai de rău în faţa lor, ele te vor sfătui instinctiv să-i faci vânt celui care, în opinia lor, te răneşte. Chiar dacă după aceea porţi o discuţie cu iubitul tău şi lămuriţi totul, prietenele tale rămân cu acea părere negativă şi se crează o discrepanţă între cei dragi ţie.

3. Te plângi şi te aştepţi ca el să vină cu soluţia salvatoare

Într-o relaţie serioasă se spune că probleme tale sunt şi problemele lui şi invers. Dacă din fire tinzi să te plângi, să vezi partea goală a paharului şi să pui răul înainte, relaţia voastră, cu cât este mai strânsă, cu atât va avea mai mult de suferit. El va ajunge să considere ori că nu eşti genul de femeie cu care îşi doreşte să fie, pentru că vezi totul numai în negru, ori că el nu este în stare să te ajute cu nimic, de vreme ce, apar alte şi alte probleme, iar tu eşti, mai mereu, nemulţumită. Astfel de frustrări duc la despărţire în timp.

4. Pleci şi trânteşti uşa după tine

O greşeală uriaşă pe care o poţi face când te cerţi cu iubitul este să pleci din cameră fără să-i oferi dreptul la replică. Un astfel de gest poate însemna sfârşitul relaţiei, dacă iubitul tău este un tip mai orgolios din fire.

5. Te prefaci că nu-ţi pasă

Un alt dezastru amoros poate fi cauzat de mândria ta. Atunci când ridici un zid între tine şi iubitul tău, s-ar putea ca el să vă despartă de tot. Indiferent de situaţie, ar trebui să ai mereu aceeaşi atitudine faţă de el. Dacă te transformi în altcineva ori de cate ori vă certaţi şi îl tratezi ca pe un străin, îi faci şi lui rău, dar şi ţie, pentru că te minţi şi alegi calea laşă de a „înfrunta” problemele de cuplu.

6. Vrei să petreci fiecare secundă cu el

Cele mai longevive cupluri sunt cele în care nu există restricţii. Gelozia, de exemplu, trădează nesiguranţă, iar nesiguranţa nu poate susţine o relaţie. Faptul că nu ai încredere să-ţi laşi iubitul în oraş cu băieţii şi te superi pentru că şi-a planificat un weekend fără tine, înseamnă că-ţi acaparezi iubitul. Un astfel de comportament îi dă lui senzaţia că-l sufoci. Instinctul lui va fi să facă totul contra, doar pentru a scăpa din cuşcă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter