Cum eviţi certurile cu iubitul

De Unica.ro, pe

Îl iubeşti, te iubeşte, vă potriviţi de minune şi totuşi uneori în relaţia voastră sar scântei, cu sau fără motiv. Dacă vreţi să rămâneţi împreună, e cazul să atenuaţi conflictele.
Unele certuri sunt benefice unei relaţii, însă altele nu fac decât să macine legătura dintre voi şi să vă facă nefericiţi. Iată câteva sfaturi pentru a ocoli cu succes conflictele.

Nu izbucni din nimicuri

Nu căuta cu lumânarea motive de a te supăra. Dacă ai obiceiul să exagerezi şi să faci din ţânţar armăsar, îţi va fi uşor să găseşti la tot pasul lucruri care te nemulţumesc. Temperează-te şi fii mai relaxată.

Nu îl provoca

Va face orice ca să îţi dovedească faptul că are dreptate. Nu va avea răbdare să te asculte şi se va folosi de toate mijloacele ca să îţi arate că te înşeli. Aceasta nu este calea pe care poţi obţine ceea ce îţi doreşti. Renunţă la provocări, oricât de tentante ar fi.

Nu îl lăsa să se închidă în el

Comunicarea este vitală într-o relaţie. Discutaţi despre tot ce vă interesează cu sinceritate şi deschidere. Bărbaţii au adesea tendinţa de a se simţi neînţeleşi şi ţin în ei anumite lucruri, de teamă să nu fie judecaţi.
Arată-i că poate avea încredere în tine şi îţi poate spune ce are pe suflet.
Treci cu vederea micile greşeli
A greşi e omeneşte. O ştii şi tu, o ştie şi el, dar când vine vorba de iertat vă daţi seama că este mai uşor de spus şi mai greu de făcut. Închide ochii la micile scăpări ale partenerului tău, dacă vrei ca şi el să facă acelaşi lucru când vine vorba de tine.

Nu ataca punctele sensibile

Multe certuri apar pentru că unul dintre voi se simte rănit de ceea ce a spus sau a făcut celălalt. Ai grijă CUM spui ce ai de spus. Nimeni nu îţi cere să ţii în tine nemulţumirile. Exprimă-te, dar fă-o cu grijă. O vorbă aruncată aiurea nu mai poate fi luată înapoi, aşadar ai grijă să nu îţi pară rău de ceea ce ai spus.

 Nu merge până în pânzele albe

Învaţă să renunţi când e cazul. În timpul unei dispute se iveşte mereu un punct în care poţi aduce împăcarea printr-un gest mărunt. Zâmbeşte şi lasă să treacă de la tine. El va aprecia lucrul ăsta şi poate chiar veţi conchide că aţi pornit cearta de la un motiv stupid.

Nu răscoli trecutul

Orice s-ar fi întâmplat înainte, raportează-te la prezent şi la viitor, iar nu la trecut. Dacă te-ai obişnuit să te năpusteşti asupra celor petrecute de fiecare dată când vă certaţi, este normal să nu ajungeţi la nici un rezultat şi să suferiţi. Prin urmare, nu dezgropa morţii şi concentrează-te asupra prezentului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter