Căsnicia ta: Soli de pace în arena conjugală

De Libertatea pentru femei, pe

În „culisele” oricărei relaţii de cuplu, chiar dacă nu sunt scoase niciodată la rampă, „îşi fac cuib” divergenţele. Îngrijorător e faptul că, atunci când sala este goală, scena se transformă în arenă şi fiecare atacă „pe limba lui”.
Ai probleme serioase cu certurile constante în relaţia ta? În acest caz, mai întâi, pune-ţi serios întrebarea asupra părţii tale de vină şi nu interpreta orice remarcă nevinovată. E drept, oricât de compatibili aţi fi şi oricât de mult v-aţi iubi, e imposibil să nu apară, câteodată, şi neînţelegeri. Certurile iscate din nimicuri vin una după alta şi „nu fac casă bună” cu armonia în cuplu.
Poţi să treci mai uşor peste astfel de probleme delicate ţinând cont de sfaturile de mai jos.

Recunoaşte-ţi greşelile

Asumă-ţi greşelile pe care le-ai înfăptuit şi, în niciun caz, nu încerca să-i pasezi lui vina. O învinuire nu este deloc o cale eficientă spre o soluţie pozitivă. Mai ales atunci când este mai mult decât evident că problemele care au dus la dispută s-au ivit din cauza ta, recunoaşte şi nu continua să negi. Orgoliul exa-gerat nu aduce nimic bun, ba, din contră, amplifică conflictul.

Nu-i „preda” lecţii

Nu te considera superioară lui, nu încerca să-l schimbi, nu-i da tot timpul sfaturi. Pentru ca relaţia să meargă, nu uita că între voi trebuie să existe tot timpul o relaţie de parteneriat. Nu îi aduce niciodată critici nefondate şi acordă atenţie situaţiilor care i-ar putea răni sentimentele. Ştii bine că jignirile gratuite nu sunt uşor de trecut cu vederea.
Relaţii: De ce eșuează și a doua căsnicie

Nu dramatiza problemele

E adevărat, nu trebuie niciodată să te ascunzi, să te simţi neînţeleasă şi să renunţi la a-ţi exprima neliniştile şi nemulţumirile, dar evită să exagerezi. Dacă tot timpul te plângi şi îl întâmpini numai cu „avalanşe” de reproşuri, cu asemenea atitudine nu faci nimic altceva decât să favorizezi apariţia conflictelor.

Fără resentimente

Nemulţumirile şi conflictele mai vechi nerezolvate vor alimenta sentimentele de furie şi frustrare. Asemeni unei bombe cu ceas, vei răbufni la un moment dat. De aceea, dacă ceva te deranjează, spune. Nu e bine să îţi reprimi supărările şi să nu i le spui, pentru că, în timp, vor cauza relaţiei. Aşadar, nu aştepta ca problemele să se strângă.
Ce fel de căsnicie ai în funcţie de zodie

Învaţă să asculţi

Concentrează-te asupra a ceea ce îţi spune partenerul şi nu asupra replicii pe care urmează să i-o dai. Ascultă până la sfârşit şi răspunde-i abia când îţi dă semnale că a încheiat. Cu siguranţă că nici ţie nu îţi place să fii întreruptă atunci când ai ceva de spus. Reduci riscul de ceartă de pe urma conversaţiei, dacă înţelegi într-adevăr ceea ce ţi se spune, înainte de a vorbi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter