Totul despre bisexualitate

De Stela Moisescu, pe

Bisexualitatea, din perspectiva bărbaţilor şi femeilor

Curiozitatea femeilor faţă de persoane de acelaşi sex se poate manifesta cu mai multă uşurinţă decât aceea a bărbaţilor, deoarece societatea este mai permisivă în primul caz, consideră specialistul.

Tocmai de aceea bărbaţii ce se declară heterosexuali se feresc mai mult de homosexualitate.

Totuşi Sofia Manuela Nicolae precizează că „cu cât un bărbat este mai înverşunat împotriva homosexualilor, cu atât este mai atras inconştient faţă de persoanele de acelaşi sex.”

Pe de altă parte, doamna psiholog Elena Maria Ivanescu dezvăluie cum este privită bisexualitatea de unele femei. „Există păreri care spun că femeile ar înclina spre relaţii afective şi intime cu alte femei pentru că ele ar înţelege nevoi, dorinţe şi plăceri pe care bărbatul nu le înţelege. În egală măsură, însă, au nevoie de forţa şi dominaţia masculină.”

Suntem sau nu bisexuali cu toţii?

Bisexualitatea nu este o boală, dar ea poate să apară episodic în viaţa unui om, în special în momente de dezechilibru psihic.

Aşadar, poţi simţi că eşti bisexuală o anumită perioadă de timp, pentru ca mai apoi să te declari ori heterosexuală ori lesbiană.

„Conform teoriei freudiene, bisexualitatea există în fiecare dintre noi. Pe măsura dezvoltării noastre psihosexuale, ne identificăm fie cu latura noastră feminină, fie cu cea masculină, refulând predispoziţia opusă, ce rămâne în stare de latenţă. Bisexualitatea apare în cazurile în care refularea nu este suficient de puternică.”, consideră doamna psiholog Sofia Manuela Nicolae.

Mihai a descoperit că nu există graniţe desenate de orientări sexuale

El a împărtăşit fără reţineri cea mai intensă experienţă sexuală din viaţa lui, care i-a deschis noi orizonturi în privinţa sexualităţii sale.

„Într-o seară am invitat câţiva amici la mine acasă. E vorba de iubitul meu, de un cuplu de heterosexuali şi o lesbiană, dacă e să pun etichete privind orientarea lor sexuală oficială.

Vrând să ne reamintim de farmecul adolescenţei am început să învârtim o sticlă şi să ne punem porunci. La început erau porunci inocente precum să te strâmbi cât de tare poţi. Uşor, uşor, poruncile au devenit săruturi. Îniţial ţineam cont de gen, adică eu nu mă sărutam cu cele două fete.”

Primul sărut care a trecut graniţele orientărilor a fost cel dintre femeia heterosexuală şi cea lesbiană. Mai apoi, Mihai şi iubitul său s-au sărutat cu cele două. Ultimul, şi cel mai controversat sărut, după cum consideră el, a fost cel dintre iubitul său de orientare homosexuală şi bărbatul heterosexual.

Mai departe, lucrurile au degenerat şi nimeni nu a mai ţinut cont de orientări sau gen, ci şi-au explorat sexualitatea fără vreo limită.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter