Alimentele care scad pofta de sex

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Vineri, 11 februarie 2022, 14:19

Anafrodisiacele sunt substanţe care provoacă o scădere a apetitului sexual, deci au un efect opus afrodisiacelor. Ele se găsesc în diverse alimente, care, odată consumate,…
… duc la scăderea testosteronului cu aproximativ 40%, lucru care afectează serios libidoul. Vestea bună este că nivelul hormonului responsabil de libidoul nostru se reglează imediat după încetarea administrării anafrodisiacelor.

Aşadar, e cazul să treci în revistă alimentele cu rol anafrodisiac, ca să ştii ce anume să eviţi în alimentaţia ta, pentru un libido sănătos.

Cele mai comune anafrodiasiace sunt alcoolul şi ţigările. Deşi alcoolul reduce iniţial inhibiţiile şi te predispune să cedezi instinctelor sexuale, în timp reduce excitaţia şi îngreunează atingerea orgasmului.

Tutunul ţigărilor se prepară şi cu lemn-dulce, un alt anafrodisiac, care dă o aromă deosebită ţigărilor. Tot el mai este folosit şi la îndulcirea bomboanelor şi băuturilor.

Nici apa tonică nu ajută libidoul, căci ingredientul ei principal, quinina, are rol anafrodisiac. Aşadar, ginul tonic este un duşman al libidoului, căci alcoolul în combinaţie cu apa tonică scade drastic nivelul testosteronului.

Alte bături cu rol anafrodisiac sunt ceaiurile din diverse plante, printre care: teiul, coriandrul, lavanda şi menta.

Interesant este că mirosul de lavandă este considerat cel mai afrodisiac miros printre bărbaţi, alături de mirosul plăcintei de dovleac. Cât despre dovleac, află că în ciuda mirosului cu rol afrodisiac şi el este un aliment care, odată consumat, scade libidoul.

Dovleceii şi salata verde sunt alte alimente populare care au rol anafrodisiac. Nici condimentarea cu soia nu ajută libidoul.

În general, prea multe zaharuri şi grăsimi consumate afectează libidoul, căci blochează arterele şi îngreunează circulaţia sângelui, iar cu cât zona intimă este mai puţin vascularizată, cu atât scade abilitatea de a te excita şi de a atinge orgasmul.

Totuşi, există situaţii în care consumul de anafrodisiace este chiar indicat. Eşti prea emoţionată înainte de marea întâlnire, de un examen important sau pur şi simplu vrei să uiţi de tentaţiile sexuale şi să te concentrezi doar pe carieră? Acestea sunt cele mai comune motive pentru care se consumă anafrodisiace. Bărbaţii cu probleme în controlarea erecţiilor apelează şi ei la aceste substanţe.

În trecut însă diverse secte religioase administrau anafrodisiacele pentru a „normaliza” nivelul hormonilor bărbaţilor şi femeilor. Totodată, există zvonuri potrivit cărora soldaţilor din armatele de origine engleză, americană şi rusă li s-au administrat substanţe cu rol anafrodisiac în ceai, cafea şi respectiv mâncare.

Iată care sunt alimentele care au rol afrodisiac!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter