Ce trebuie să știe orice fashionistă despre jeanși

De Consuela Stratulat, pe

Jeanșii au avut o evoluție surprinzătoare, de la uniforme pentru muncitori, la must-have pentru fashioniste. Toată lumea îi poartă, însă când vine vorba de întreținerea lor, lucrurile nu mai sunt atât de clare. Îi speli la mașină sau nu, îi speli la mână sau nu îi speli niciodată. Află tot ce trebuie să știi, pentru a te bucura cât mai mult de perechea de jeanși preferată.

Dacă ai o pereche de jeanși din denim de calitate, cel puțin șase luni nu ar trebui să îi speli. Blugii se mulează perfect pe corpul tău, iar când îi speli, forma lor se pierde.
Jeanșii pe care îi găsești astăzi în magazine sunt tratați, pre-spălați, pentru a obține aspectul decolorat, așa că îi poți spăla mai des. Fă-o, totuși, când chiar sunt pătați sau încep să se deformeze.
Pentru că apa nu este cel mai bun prieten al acestor pantaloni, poți scăpa altfel de mirosul care apare odată cu purtarea lor. Înainte să intri în duș, agață jeanșii în baie, iar aburii le vor da un aer proaspăt între spălări.
Dacă vrei să previi decolorarea blugilor, spală-i pe dos, la programul pentru delicate.
Adaugă jumătate de cană de oțet distilat în momentul în care mașina de spălat începe să clătească hainele, dacă vrei să păstrezi cât mai bine jeanșii închiși la culoare.
Dacă vrei ca jeanșii tăi să nu se deterioreze, trebuie să ai grijă cum îi împachetezi. Întinde-i pe o suprafață netedă și împachetează-i în jumătate, de la stânga la dreapta. Apucă, apoi, marginea blugilor și du-o la talie, după care mai împachetează-i o dată.
Denimul trebuie să respire, așa că nu îngrămădi jeanșii pe un raft, ci păstrează-i pe umerașe, în dulap.
Când vrei să îți duci jeanșii la croitor, spală-i de două ori înainte, pentru că vor intra la apă. Dacă te strâng, după ce i-ai spălat, calcă-i cu un fier cu aburi, în timp ce tragi ușor de material.
Foto Shuterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter