Top 10 momente memorabile în istoria denimului

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 29 mai 2017, 12:53
De la uniformele muncitorești și până la podiumurile de modă, denimul nu și-a pierdut farmecul de-a lungul timpului. Acest material a rămas în tendințe din secolul XIX și până în prezent, indiferent de capriciile trecătoare ale modei.

Iată 10 momente importate ale denimului, care au rămas puncte de referință:

  1. Jane Birkin la Cannes, în anii 1960

Jane Birkin  într-o pereche de jeanși, la Cannes în anii ’60, a fost imaginea care a transformat-o pe aceasta în muza consacrată a marilor artiști.

  1. Farrah Fawcett și blugii ei evazați, în anii 1960

Adeptă a feminismului, curent specific anilor ’60 și ’70, actrița americană a rămas în istorie prin adoptarea unei perechi de blugi drept uniforma unei femei moderne.

3. Brooke Shields în reclama de la Calvin Klein din 1981

„Vreți să știți ce se află între mine și blugii mei Calvin? Nimic.” Una dintre cele mai populare replici folosite vreodată într-o reclamă TV, rostită de Brooke Shields, în campania sa publicitară pentru Calvin Klein din 1981.

  1. Bruce Springsteen în 1984

Jeanșii au devenit cu adevărat o parte a visului american atunci când artistul . Bruce Springsteen a lansat în anul 1984 album „Born to USA”, al cărui copertă este legendară.

  1. Anna Wintour și prima copertă Vogue din noiembrie 1988

Prima copertă a revistei Vogur America a fost revoluționară în adevăratul sens al cuvântului, fiind prima oară când o pereche de blugi era inclusă într-o revistă glossy. Modelul acelei ediții a fost Michaela Bercu.

  1. Blugii și „Beverly Hills, 90210”, serialul emblemă al anilor 1990

Parcă niciun serial nu a reușit să surprindă mai bine vremea acelei decade ca „Beverly Hills”, iar actorii noștri preferați purtau încontinuu blugi.

  1. Cindy Crawford în reclama de la Pepsi din 1991

În anul 1991, Pepsi a folosit imaginea lui Cindy Crawford într-un spot publicitar pentru a prezenta consumatorilor noul logo al răcoritoarei. Bineînțeles, modelul a îmbrăcat o pereche de blue jeanși cu această ocazie, iar imaginea a devenit iconică.

  1. Claudia Schiffer și reclama Guess din 1991

Modelul german a semnat primul contract cu Guess în 1990 făcând brandul cunoscut pentru senzualitatea pură, nealterată și stabilește baremul pentru toate celelalte modele care au venit.

  1. Kate Moss în reclama de la Calvin Klein din 1992

Spoturile publicitare Calvin Klein, din anii ’90, pentru lenjeria intima au rămas în memoria colectivă, una dintre cele mai populare imagini fiind cea în care apare Kate Moss și Mark Wahlberg.

  1. Britney Spears și Justin Timbarlake la American Music Awards, 2001

Nu vom uita niciodată momentul în care fostul cuplu a scris istorie debutând împreună în ținute din denim pe covorul roșu.

Foto – Hepta

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter