Cum previi ridurile în funcţie de vârstă

De Unica.ro, pe

Vrei să îţi menţii tenul tânăr şi să amâni cât mai mult apariţia ridurilor? Noi îţi spunem ce produse ţi se potrivesc, în funcţie de vârstă şi ce trebuie să faci pentru…
… a-i acorda tenului îngrijirea de care are nevoie în fiecare zi.

Dacă ai până în 30 de ani

Este esenţial să ştii să îţi îngrijeşti corect tenul, pentru a-l păstra suplu şi neted cât mai mult timp. Dacă pielea este uscată, foarte importantă este hidratarea corespunzătoare, deoarece acest tip de ten favorizează apariţia ridurilor.

Nu trebuie să foloseşti de acum produse cu efecte anti-aging, dar este indicat să alegi creme cu formulă suficient de hidratantă, capabile să menţină elasticitatea pielii. Pe lângă acestea, aplică în fiecare seară şi dimineaţă o cremă pentru ochi pe bază de ingrediente naturale, care va face pielea mai suplă şi va estompa cearcănele.

Nu trebuie să lipsească din trusa ta:

1. un demachiant hrănitor (ales în funcţie de tipul de ten)
2. loţiune tonică, din aceeaşi gamă
3. o cremă de zi cu textură uşoară şi acţiune hidratantă
4. o cremă de ochi pe bază de plante

Remediul natural potrivit:

Împotriva cearcănelor, aplică pliculeţe fierte şi răcite de ceai negru, iar pentru a elimina impurităţile şi a curăţa în profunzime porii, şterge-ţi faţa cu ceai de muşeţel. Pentru catifelare, poţi folosi dischete înmuiate în lapte.

Dacă ai între 30 şi 45 de ani

Ca să previi apariţia ridurilor alege, în funcţie de tipul de ten, creme de zi antiîmbătrânire cu acţiune medie şi aplică-le pe pielea umedă. În fiecare seară foloseşte o cremă de noapte antirid, pentru că, pe timpul nopţii, pielea se regenerează şi are nevoie de mai multă hidratare. Pentru catifelarea tenului în zona ochilor, alege un gel special, care să fie repede absorbit de piele.

Soarele e unul din principalii vinovaţi de apariţia ridurilor, de aceea e bine ca produsele de îngrijire şi cele de machiaj să aibă factor de protecţie solară. Foloseşte, măcar o dată pe săptămână, un  scrub sau o mască exfoliantă, care va curăţa porii în profunzime şi va da tenului mai multă prospeţime.

Nu trebuie să lipsească  din trusa ta:

1. demachiant şi loţiune tonică
2. cremă de zi antiîmbătrânie
3. cremă de noapte hrănitoare
4. gel-cremă pentru zona ochilor
5. un scrub pentru curăţare

Remediul natural potrivit:

Pune pe faţă felii subţiri de castravete crud, iar după 5 minute îndepăr-tează-le şi aplică comprese cu suc natural de struguri.

Dacă ai peste 45 de ani

După această vârstă, pielea începe să se deshidrateze, de aceea folosirea cremelor intens hidratante este esenţială. Alege produse antiîmbătrânire cu formulă concentrată şi cu factor de protecţie solară. Extractul de ghimbir luptă eficient împotriva ridurilor, aşa că acele creme care îl conţin îţi pot da o mână de ajutor. Săptămânal, exfoliază-ţi tenul cu un produs mai puternic, care să îi redea pielii aspectul neted.

Nu trebuie să lipsească din trusa ta:

1. un lapte de curăţare
2. o cremă concentrată antirid cu vitamine
3. gel pentru zona ochilor
4. un produs exfoliant

Remediul natural potrivit:

Pisează o banană coaptă până obţii o pastă şi întinde-o pe faţă. După un sfert de oră îndepărtează cu apă caldă. Aceasta are rolul de a catifela şi de a ajuta la menţinerea elasticităţii pielii. Dacă vrei un ten mai neted şi mai strălucitor, bate spumă un albuş şi întinde uniform pe faţă şi gât. După 15 minute clăteşte-te.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter