(P) 6 trucuri care fac încălțămintea mai confortabilă

De unica, pe

Confortul este unul dintre principalele criterii în funcție de care ar trebui să ne alegem încălțămintea. Ce facem, însă, atunci când alegem pantofii nepotriviți, care dau greș la capitolul confort? Dar atunci când ne sacrificăm dinadins confortul în favoarea designului lor?

Există câteva trucuri la care putem apela pentru a ne bucura de mai multă lejeritate în proprii pantofi. Încearcă-le și tu pentru a preveni durerile provocate de încălțămintea prea strâmtă sau prea rigidă, indiferent de tipul pantofilor pe care alegi să îi porți. Cu atât mai mult cu cât, anul acesta, trendurile sunt generoase și o mulțime de modele specifice epocii remarcabile pentru istoria modei revin în atenția tuturor: https://www.epantofi.ro/modele-pantofi-2019.

Folosește punguțe umplute cu gheață pentru a-ți lărgi pantofii

Gheața face minuni cu încălțămintea nouă care te strânge. Pentru a lărgi pantofii care te strâng folosește două pungi umplute cu apă, pe care trebuie să le introduci în interiorul încălțărilor. Pune pantofii în congelator și lasă-i acolo timp de o zi sau două.

Eficiența acestei metodă constă în faptul că, după ce apa va îngheța, punga își va mări volumul, lărgind pantofii.

Aceasta este o metodă la îndemână, care nu îți va deteriora încălțămintea.

Pulverizează fixativ în interiorul pantofilor

Umezeala din pantofi este un factor care cauzează apariția bășicilor și a rănilor. Pentru a preveni aceste efecte cauzate de transpirația pielii, poți folosi un fixativ de păr. Pulverizează o cantitate redusă în interiorul pantofilor, având grijă să nu îi uzi.

Indicat este să folosești spray-ul de la o distanță de aproximativ 30 de cm. Acesta este un truc care funcționează foarte bine mai ales în cazul încălțămintei cu tocul foarte înalt sau cu vârful decupat.

Folosește pernuțe adezive

Pantofii cu barete sunt vedetele anilor 20, însă stilul Flipper a revenit în actualitate în acest sezon, după cum susțin specialiștii în modă. Așadar, dacă și tu ești adepta pantofilor și a sandalelor cu barete, atunci trebuie să știi cum să previi rănile pe care ele le pot cauza în timpul purtării.

Folosește pernuțe sau benzi adezive care vor împiedica aceste elemente ale încălțămintei să te roadă sau să-ți provoace bășici. Fixează-le foarte bine de marginile pantofilor.

Șlefuiește tălpile pantofilor cu glaspapir

O bucată de glaspapir poate avea și alte întrebuințări în afară de cele clasice, pe care le cunoaștem cu toții. De exemplu, cu ajutorul unei bucăți de șmirghel poți spori confortul și siguranța oferite de pantofii pe care îi încalți.

Șlefuiește talpa încălțămintei pentru a crea textura ideală pentru o mai bună aderență la sol. Aplică acest secret în cazul pantofilor cu talpa prea lucioasă.

Conferă flexibilitate încălțămintei din piele cu un uscător de păr

Pantofii din piele îți pot crea un mare disconfort la primele purtări. Pentru că pielea este un material care se lasă în timp, ai nevoie de metode mai rapide și eficiente de a-i stimula flexibilitatea. Poți face acest lucru utilizând un uscător de păr.

Căldura emanată va înmuia mai bine pantofii, făcându-i mult mai comozi. Dacă vrei să obții aceste rezultate într-un timp mai scurt, repetă această metodă purtând o pereche de șosete groase.

Folosește o bucată de ziar îmbibată în alcool

Poți să te bucuri de confortul unei perechi de pantofi cu toc oriunde ai la îndemână câteva pagini de ziar și puțin alcool (pe care îl poți înlocui cu parfum sau alcool sanitar). Pentru a înmuia materialul din care sunt confecționați pantofii, mototolește hârtia de ziar, înmoaie-o în alcool și apoi pune-le în pantofi.

Pentru ca acest truc să funcționeze, este nevoie de câteva zile, până ce se alcoolul se va usca. Mai apoi, pantofii tăi vor fi mai largi și, implicit, mai comozi.

Pune în aplicare sfaturile noastre și bucură-te de confortul pantofilor tăi preferați!

 

 

Foto: Pxhere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter