Moda 2013: Cum să porţi rochia maxi în funcţie de siluetă

De Erika Chivu, pe

Odată cu venirea sezonului cald, rochia maxi este din nou una din piesele cheie ale garderobei. Dar cum o porţi dacă eşti scundă sau plinuţă? Ia exemplu de la vedete!
Rochia maxi este comodă, trendy şi nu trebuie să-ţi lipseacă din garderoba de vară. Dacă ai o înălţime medie sau peste medie şi o siluetă de topmodel poţi să porţi orice model fără probleme. Dar ce te faci dacă nu ai un corp perfect? Ia exemplu de la vedete ca Rachel Bilson sau Adele!

Cum porţi rochia maxi dacă eşti minionă

rachel bilson rochii maxi
În general, femeile minione se feresc de rochiile şi fustele maxi, convinse că le vor face să pară şi mai scunde. Dar dacă ştii cum să-ţi alegi rochia nu ar trebui să ai probleme. Uite ce bine arată Rachel Bilson, care are numai 1,57 m înălţime!
Moda 2013: Cum să porţi blugii „rupţi” primăvara asta
Pentru ca rochia să nu arate pe tine ca „un sac”, trebuie să alegi una mulată pe talie, şolduri şi coapse sau măcar să evidenţiezi talia cu ajutorul unei curele. Un decolteu adânc în formă de „V” îţi alungeşte silueta, iar dacă vrei neapărat să fii mai înaltă, poartă sandale cu platformă sau toc.
În ce priveşte culorile, optează pentru culori neutre, de exemplu negru, nude, gri sau culori puternice, închise, de exemplu verde smarald, albastru cobalt. Imprimeurile trebuie să fie mici. Florile sau bulinele mari nu ţi se potrivesc. Evident, imprimeurile verticale sunt cele mai potrivite.

Cum porţi rochia maxi dacă eşti plinută

rochii maxi adele octavia spencer
Adele sau actriţa Octavia Spencer arată foarte bine în rochii maxi, chiar dacă au nişte kilograme în plus. Secretul este să alegi rochii cu bretele late sau cu mânecă. Bretele foarte înguste nu se potrivesc cu sânii mari sau braţele groase.
Moda 2013: Rochii colorate pentru o primăvară veselă
Şi tu ai nevoie de rochii care se potrivesc pe silueta ta, fără să fie prea mulate, dar nici largi.Chiar dacă talia ta nu este de viespe, e insicat să ţi-o pui în evidenţă printr-o croială potrivită sau printr-o curea lată.
Materialele vaporoase sunt de preferat, ca şi imprimeurile cu figuri mari. Decolteul în formă de „V” este cel mai potrivit, cu condiţia să nu fie foarte adânc pentru că poţi căpăta un look vulgar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter