Cum să eviți cele mai grave greșeli vestimentare

De Consuela Stratulat, pe

Cea mai importantă regulă din modă spune că regulile trebuie încălcate. Ai grijă, totuși, cum o interpretezi, pentru că dorind să încalci regulile, poți face cele mai grave greșeli vestimentare. Află care sunt și cum le poți evita.
Hainele trebuie să te facă să te simți frumoasă și încrezătoare, sofisticată și liberă. Dacă nu simți că te reprezintă, nu le purta, oricât de puternic ar fi curentul.

Nu purta tocuri înalte cu fuste sau rochii foarte scurte

Tocurile înalte și fustele foarte scurte nu arată deloc bine, dar nu pentru că îndrăznești să arăți prea multă piele. Combinația creează un dezechilibru. Poți purta, în schimb, o pereche de pantaloni cu talie înaltă, care să curgă pe lângă corp, pentru a-ți alungi silueta. Platformele sunt mai potrivite pentru fustele sau rochiile foarte scurte.

Nu te îmbrăca din cap până în picioare de la același brand

Indiferent că este vorba despre Chanel sau Zara, dacă porți același gen de haine, riști să arăți ca o reclamă în mișcare. Până la urmă, stilul înseamnă capacitatea de a înțelege hainele și de a le combina, așa că folosește-ți imaginația când îți alegi ținutele.

Nu purta haine care îți sunt prea mari sau prea mici

Nu ne referim la hainele oversized sau cele crop-uite. Când jeanșii îți sunt, însă, mici sau jacheta te strânge la umeri sau pantofii îți sunt un pic mari, riști să arăți ciudat. În plus, te vei simți extrem de inconfortabil.

Nu purta hainele cu pete

E drept, jeanșii ușor spălăciți sau jachetele de piele roase parcă fac ținuta mai interesantă, dar regula nu se aplică petelor de cafea sau de transpirație. Ai grijă de hainele tale și păstrează-le cât mai îngrijite. Vei arăta perfect astfel!

Nu purta haine sau pantofi care nu îți permit să te miști

Rochiile mult prea mulate, care nu te vor lăsa să urci scările, tocurile care îți întorc glezna la fiecare pas sau geanta pe care nu o poți lăsa din mână vor stica o ținută. E drept că se spune că frumusețea cere sacrificii, dar regula nu se aplică hainelor tale.

Nu purta haine care nu se potrivesc stilului tău

Stilul vestimentar nu se obține peste noapte și nici de pe internet. Trebuie să experimentezi și să încerci mult, până să ajungi să afli ce ți se potrivește. Hainele trebuie să te reprezinte în totalitate, chiar dacă vorbești de piese sport sau elegante. Nu te îmbrăca pentru alții, ci fă-o pentru tine. Nu contează că prietenele tale nu poartă rochii, dacă pe tine asta te reprezintă, poartă-le cu încredere.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter