Doctor Oz: Lucruri pe care nu le ştiai despre tocuri

De Diana Zagrean, pe

Picoarele tale adăpostesc sute de mii de nervi şi nu mai puţin de 28 de oase (13,5% din numărul total de oase din corp). Zilnic mergi, în medie, în jur de 10.000 paşi. Cum le răsplătim efortul? Le îndesăm în pantofi strâmţi, incomozi, cu tocuri înalte, care le deformează şi provoacă dureri groaznice. Vezi câteva lucruri pe care nu le ştiai despre tocuri, de la Doctor Mehmet Oz.
 

Pantofii cu toc mic sunt mai buni decât cei fără toc

Majoritatea oamenilor au tendinţa să calce spre interiorul piciorului, forţând glezna şi muşchii gambei. Un toc de câţiva centimetri forţează piciorul să calce mai drept, fără a pune presiune pe muşchii picioarelor.

Tocurile înalte îţi cresc greutatea

Fiecare doi centimetri în plus la un toc de pantof adaugă 25% din greutatea ta pe vârfurile picioarelor. Este ca şi cum un toc mai înalt te face mai grea pentru picioarele tale, pentru că presiunea apasă pe o suprafaţă mai mică din picior, mai ales pe degete şi oasele care le susţin.
O cureluşă peste gleznă poate elibera o mare parte din presiunea exercitată asupra degetelor tale.
Citeşte mai departe şi vezi ce nu ştiai despre tocuri şi cum îţi afectează ele sănătatea, de la Doctor Mehmet Oz, pe pagina următoare!
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter