De ce au pantalonii dungă și alte 5 curiozități legate de modă

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 14 iunie 2017, 19:16
Înainte ca designerii vestimentari să „dicteze” moda, capetele regale erau cele care lansau tendințele, fie din greșeală, fie pentru a-și ascunde diferite defecte ale corpului.

Spre exemplu, dunga de la pantaloni a fost „inventată” de Prințul Galles din pură întâmplare. El și-a ținut  pantalonii într-o valiză, motiv pentru care aceștia au format o dungă. Fiind chemat la o recepție, prințul a îmbrăcat pantalonii așa cum erau, iar cei prezenți la eveniment au crezut că este o nouă modă și au început să imite stilul.

Costumul, adică haina și pantalonii de aceeași culoare, a fost lansat de regele Angilei, Eduard al VII-lea , care a apărut în public, în 1885, îmbrăcat din cap până în picioare într-un costum din stofă de culoare sobră.

Caterina de Medici, fiica lui Lorenzo II de Medici și soția lui Henric al II-lea, regele Franței, s-a născut cu o deviere a umerilor și a lansat moda mânecilor bufante.

Tot dintr-o nevoie personală a apărut și moda „panieurilor”, adică a juponului cu balene, care susține fusta înfoiată la nivelul șoldurilor. Ea a fost inventată de o infantă a regelui Spaniei, pentru a-și ascunde șoldurile mari.

Nu în ultimul rând, rochia albă de mireasă a fost lansată de Anne de Bretagne, care a îmbrcat-o cu prilejul căsătoriei sale cu regele Ludovic al XII-lea ( 1495- 1515). Tot ea a impus negrul drept culoare de doliu, după ce a îmbrăcat o rochie în această nunață la înmormântarea soțului ei.

Citește și – La ce foloseşte gaica de pe spatele cămăşii

Citește și – Știi de ce buzunarele blugilor au capse? Află explicația!

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter