Cum să te îmbraci la un interviu de angajare pe timp de caniculă

De Consuela Stratulat, pe

Una dintre cele mai mari provocări pe timp de caniculă este găsirea unei ținute potrivite pentru un interviu de angajare. Trebuie să fie memorabilă, fără să fie vulgară, să arate profesionist și să te ajute să treci de întâlnirea cu angajatorul fără pete de transpirație. Află tot ce trebuie să știi despre cum să te îmbraci pentru un interviu în timpul verii.
Indiferent de poziția pentru care aplici, trebuie să arăți ca o profesionistă, așa că nici să nu te gândești să porți pantaloni scurți. Dacă mergi într-o corporație, un costum din stofă te va ajuta să reziști pe caniculă (stofa absoarbe transpirația). Cămășile de bumbac sunt, de asemenea, o alegere bună. Alege materiale naturale, deoarece cele sintetice nu lasă corpul să respire și absorb căldura.
Arterele din zona gâtului atrag multă căldură, așa că vara evită eșarfele și colierele mari. Dacă poziția pentru care aplici îți permite, lasă nasturii de sus deschiși, pentru a evita transpirația.

Culorile deschise, perfecte pentru un interviu de angajare

Rochiile fără mâneci sunt, de asemenea, o alegere potivită pentru interviu. Optează pentru modele fără decolteu, în culori deschise și chiar cu imprimeuri, dar evită să le porți cu tocuri foarte înalte, nu vrei să creadă angajatorul că mergi în club după.
Cum să te îmbraci la un interviu de angajare pe timp de caniculă
Imprimeurile sunt specifice verii și le poți purta și la un interviu. Condiția este să alegi un top fără decoleteu, cu linii drepte și din material vaporos, pentru a evita apariția petelor de transpirație. Îl poți purta cu o pereche de pantaloni până la glezne și pantofi masculini sau balerini.
Cum să te îmbraci la un interviu de angajare pe timp de caniculă
În zilele caniculare, tentația de a purta fuste mini este extrem de mare, dar abține-te când mergi la un interviu de angajare, chiar dacă firma nu este chiar o corporație. Vara aceasta sunt pe val fustele midi, așa că poartă-le cu încredere. Alege un model cu imprimeuri și o cămașă albă. Poți completa ținuta cu o pereche de pantofi cu toc, dar ai grijă să nu fie un mode pretențios, care să te ducă cu gândul la petrecerile de seară. Balerinii sunt o variantă mult mai sigură.
Cum să te îmbraci la un interviu de angajare pe timp de caniculă
Accesoriile sunt cea mai simplă metodă de a-ți pune la punct ținuta, dar nu ai nevoie de ceva care să atragă atenția. Alege brățări sau coliere discrete, care să pară că au fost acolo dintotdeauna. Aceeași regulă se aplică și la genți: să fie încăpătoare, dar să nu atragă atenția când intri pe ușă.
Dacă vrei ca ținuta ta să atragă, cumva, atenția, alege modele îndrăznețe de pantofi. Dacă ai haine în nuanțe neutre și linii simple, o pereche de pantofi cu imprimeuri este o alegere potrivită.

Trucuri de înfrumusețare pentru interviul de angajare

Când ai o ținută simplă, ai tendința să compensezi prin machiaj. Când mergi, însă, la un interviu, vorbele tale trebuie să atragă atenția, nu rujul roșu de pe buze. O linie fină pe pleoapa superioară și un ruj natural sunt de ajuns pentru ca tu să arăți bine.
Coafura este, de asemenea, importantă. Părul lung arată bine, dar pe timp de caniculă te va încălzi și mai tare și se va lipi de gât și de față. Alege să îl prinzi într-o coadă de cal sau într-un coc lejer. Ai grijă să nu adopți o coafură prea elaborată.
Nu exagera cu parfumul. Este incomod să stai lângă cineva care miroase exagerat a parfum, într-o cameră închisă și încinsă. Ține cont că, pe lângă parfum, folosești loțiuni de corp, geluri de păr și alte cosmetice care au un miros puternic.
Dacă alegi să îmbraci un costum la interviu, renunță la jachetă până la destinație. Cel mai bine eeste să ajungi cu câteva minute mai devreme, să mergi la baie și să te împrospătezi cu ajutorul unor șervețele umede. Te asiguri că nu ți s-a scurs machiajul, nu ai ruj pe dinți sau pete de transpirație, nu ai fire de păr rebele și ești gata de interviu.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter