Cum să ai sâni sănătoşi făcând sport

De Diana Zagrean, pe

Unele sporturi presupun mişcări foarte bruşte şi violente ale trunchiului. Dacă vrei să ai sâni frumoşi şi fermi, trebuie să respecţi câteva reguli de îngrijire la sala de sport. Vezi cum să ai sâni sănătoşi făcând sport.

Poartă un sutien special

Dacă alergi, practici sporturi de contact, sau orice tip de exerciţii fizice care presupun sărituri, sprinturi şi lovituri, trebuie să te echipezi corespunzător.
Ligamentele care ţin sânii legaţi de muşchii pieptului se supraîntind destul de uşor şi se pot chiar rupe, ceea ce duce la aspectul de „sâni lăsaţi”.
Pe piaţă, în magazinele sportive există sutiene de sport, întărite cu armături de susţinere şi bretele rezistente la şocuri.
Dacă nu te descurci cu modelele diferite, încearcă să consulţi un vânzător dintr-un magazin specializat, sau să întrebi alte femei de la sala unde faci exerciţii.

Cât te ajută sutienul corect

Studii recente arată că un sutien special pentru sport reduce stresul muşchilor pectorali în timpul alergatului cu 55%!
În schimb, în lipsa unui suport pentru sâni, mai ales dacă aceştia sunt mari şi grei, stresul muscular de lasă pe picioare, îngreunând exerciţiile.
În plus, lipsa unui sprijin pentru sâni afectează nu doar confortul în timpul exerciţiilor, ci şi ritmul respiraţiei, capacitatea pulmonară, reglarea temperaturii în timpul efortului şi postura.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter