Sexy în costum de baie – cum să ascunzi celulita

De Erika Chivu, pe

Dacă nu ai început un program anticelulită încă din primăvară, acum e cam târziu ca să scapi de ea până la vacanţă. Totuşi, există câteva trucuri ca să o ascunzi chiar şi la plajă.
Iată ce ai de făcut.

Cum să ascunzi celulita când porţi costum de baie

– În primul rând, hidratează-ţi pielea intens în zilele premergătoare vacanţei. „Gropiţele” produse de celulită sunt mai vizibile dacă pielea ta e uscată.

– De asemenea, celulita se vede mai rău pe o piele albă. Dacă nu ai apucat încă să te bronzezi pe picioare, foloseşte o cremă autobronzantă după ce ai făcut un peeling profund.

– Pentru ca picioarele tale să pară mai subţiri, aplică mai mult autobronzat pe partea internă şi pe partea externă a coapselor. Aplică un strat de autobronzant doar pe aceste părţi, lasă-l să acţioneze 15-20 de minute, apoi aplică un nou strat pe toată pielea.

– La plajă, aplică un ulei pe zonele cu celulită. Acesta reflecta lumina şi gropitele vor fi mai puţin vizibile.

– Ai grijă să foloseşti cremă cu factor de protecţie solar cât mai mare. Printre efectele negative ale razelor UV se numără şi distrugerea fibrelor de colagen, ceea ce, în timp, înrăutăţeşte celulita.

– Desigur, cel mai eficient mod de a ascunde celulita este un costum de baie care acoperă cât mai mult – alege un model sport cu pantaloni scurţi în loc de slip ca să maschezi celulita de pe fese sau poartă un pareo pe şolduri ca să ascunzi partea superioară a coapselor.

Cum să maschezi celulita dacă mergi la o petrecere

– Dacă vremea o permite poartă dresuri sau colanţi, de preferinţă unii negri sau unii lucioşi cu conţinut mare de lycra, care reflectă lumina.

– Ai grijă ca nici colanţii, dresurile şi nici pantalonii să nu fie foarte strâmţi pentru că strângând coapsele şi fesele scot în evidenţă celulita.

– Poartă tocuri înalte ca să creezi impresia unor picioare lungi şi subţiri.

Cum reduci rapid celulita

 
Dacă mai ai una sau două săptămâni până la vacanţă, nu ai cum să scapi de celulită complet, dar poţi să o reduci măcar puţin. Iată cum:

– Slăbeşte 2-3 kilograme prin dietă şi multe exerciţii cardio – alergare, bicicletă, înot. Pe lângă faptul că elimină depozitele de grăsime, mişcarea îmbunătăţeşte circulaţia, deci contribuie la reducerea celulitei.

– Foloseşte de două ori pe zi o cremă cu efect intens anticelulită. Caută un produs care conţine cofeină sau ardei iute şi aplică-l cu un masaj viguros.

– Bea multă apă – doi, trei litri pe zi – ca să reduci retenţia de apă în ţesuturi. Dacă ai această problemă, picioarele tale vor părea mai groase, iar celulita va fi mai evidentă.

– Tot pentru a evita retenţia de apă, consumă cât mai puţină sare.

– Pentru că celulita este o inflamaţie a ţesutului conjunctiv subcutanat, o poţi reduce consumând alimente cu proprietăţi antiinflamatorii, adică alimente care conţin antioxidanţi şi acizi graşi omega 3. Încearcă salatele de legume cu seminţe de in şi peştele sau chiar suplimentele cu ulei din peşte.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter