Carmen Negoiță, pasionată de turbane! Vezi cum să le porţi şi tu!

De Unica.ro, pe

Carmen Negoiță se declară pasionată de turbane. Fashionista alege să poarte acest tip de accesoriu atât la plajă, cât și la ținutele elegante de la evenimentele mondene.

În impresionanta sa garderobă se regăsește și un turban din mătase aurie, cu pietre masive pe care Carmen Negoiță l-a achiziționat din Turcia și pe care l-a purtat în cadrul unei ședințe foto pe care a realizat-o pentru blogul său www.carmennegoita.com.
Turbanul a completat o ținută cu totul specială: pantaloni aurii cu o croială tip șalvar, o bluză albă cu imprimeu de tip oriental închisă la spate prin împreunarea unor fâșii de material, creație Irina Mușat, pantofi nude cu bară albastră, geantă Moschino și bijuterii superbe realizate de Mădălina Flusberg. Ținuta a fost integrată perfect într-un cadru relaxant, bloggerița fiind fotografiată lângă un lac cu nuferi superbi.
Turbanul a fost purtat de femei încâ din secolul al XVII-lea atât din rațiuni practice, pentru a le fixa părul sau a le proteja de razele soarelui, religioase, sociale, cât și estetice, fiind un accesoriu foarte glam. Culorile sunt variate și fiecare simbolizează ceva: rozul, de exemplu, renașterea primăvăratecă, fiind folosit la ceremoniile de nuntă din India, iar cel negru cu vârful alb descendența din rangul lui Mohamed și educația aleasă. Cu timpul, turbanul a devenit element fashion în vestul Europei, în special în Marea Britanie și Franța. Cel mai în vogă a fost la începutul secolului XX, fiind purtat de femeile din înalta societate. Cu timpul, forma și destinația lui au suferit modificări, de la filmele anilor 40 sau din pictorialele Vogue ale anilor 70 până la episoadele din Sex and the city ale anilor 2000 când a fost pus în valoare de eleganta Carrie Bradshaw”, scrie Carmen Negoiță pe blog.
carmen negoita
Fashionista menționează că turbanul poate fi purtat cu lejeritate la mai multe tipuri de ținute. “Îl putem purta atât la plajă, asortat la un costum de baie sau la un caftan, cât și la ținută de zi, salopetă, rochie sau chiar la ținute de seară, la petreceri exclusiviste, dacă respectăm, bineînțeles, codul vestimentar”, adaugă Carmen Negoiță.
carmen negoita

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter