Călătorii TV Travel: Magazine vintage de top din Europa

De Steluţa Năstase, pe

„Femeile poartă haine de epocă pentru a-şi exprima individualitatea“, spune Angela Petraline de la Dorothea’s Vintage Closet, un magazin vintage din Iowa, SUA. La o discuţie mai apropiată îţi povesteşte că deşi creaţiile designerilor sunt râvnite de clientele, piesele no-name deţin aceeaşi pondere în vânzări. Ce ar fi dacă ai înlocui mall-urile şi magazinele contemporane cu cele mai ofertante magazine vintage, cu articole şic din epoci trecute? S-ar putea să găseşti rochii unicat în lume.
Anii ‘30 în Berlin

Mişcările artistice şi muzicale sunt strâns legate de modă şi Berlinul este un hotspot cultural, iar berlinezii sunt recunoscuţi pentru comportamentul lor rebel şi creativ. Orașul a fost renumit pentru Bauhuas, şcoala de meşteşuguri arte plastice şi design, iar dacă eşti fană a creaţiilor din anii ‘30, aici le găseşti. 
Ce să cumperi: Rochii în stil Flapper pentru care trebuie să fii subțire, cu abdomen plat şi sâni frumoşi pentru a atrage privirile. Acest stil a învins prejudecăţile anilor ‘30 prin punerea în valoare a siluetei, iar azi a revenit în creaţiile designerilor. Caută haine create de Louise Boulanger și Elsa Schiaparelli.
De unde să cumperi: Rochii şic create de designeri găseşti la Magazinul Made in Berlin unde în fiecare zi de marţi e Happy Hour: reduceri de 20%. Magazinul Vintage Calypso – un paradis al pantofilor. Fie că eşti în căutarea unor tocuri glamour, a unor cizme sau pantofi create de designeri, proprietara Rosemarie te ajută să-ţi găseşti mărimea potrivită sau stilul. Colecţia impresionantă cuprinde încălțăminte din fiecare deceniu după anul 1930. Companii de film şi de teatru sunt printre clienţii fideli ai magazinului.

Mai multe exemple pe blogul „Ciprian a fost acolo”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter