Când este Black Friday 2018

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 05 noiembrie 2018, 14:29
Românii așteaptă în fiecare an, cu nerăbdare, ziua de Black Friday sau vinerea neagră, ziua în care magazinele oferă reduceri la mii de produse. Vezi când este Black Friday 2018.

Odată cu venirea toamnei a început și numărătoarea inversă pentru cea mai importantă zi din calendarul cumpărăturilor. Românii au început deja să studieze site-urile magazinelor ce participă la vinerea reducerilor și a ofertelor.

Când este Black Friday și cum beneficiezi de reduceri

Anul acesta, Black Friday va avea loc pe data de 23 noiembrie. Încă de dimineață, magazinele, atât cele online, cât și cele fizice, își vor aștepta clienții cu mii se reduceri la o gamă mare de produse.

Pentru a beneficia de ofertă, majoritatea magazinelor online recomandă instalarea aplicației magazinului respectiv, întrucât, în anii trecuți, site-urile au picat din cauza numărului mare de accesări.

Totuși, dacă nu ai aplicație, trebuie să îți faci cont pe site-ul de pe care urmează să îți achiziționezi produsele preferate.

După ce ți-ai ales producele favorite, plasezi o comandă simplă ce va fi livrată prin curier. Clienții nu au opțiunea de a redica produsele comandate online direct din magazin.

Costul de livrare este comunicat înainte de finalizarea comenzii.

Ce poți cumpăra la ofertă, de Black Friday

În ziua de Black Friday, românii vor putea să își ia la reducere telefoane mobile, televizoare, combine frigorifice, console, tigăi, acumulatori externi, blendere, anvelope de iarnă, încălțăminte și îmbrăcăminte.

De asemenea, la promoții se vor mai afla și laptopuri, produse din categoria Fashion și Beauty, asrticole sportive, accesorii pentru casă și grădină, mobilă, cărți și jucării.

Magazine participante la Black Friday 2018

Mai multe magazine din toată țara au anunțat că le vor oferi clienților reduceri masive de Black Friday.

Printre cele mai mari magazine online cu oferte de vinerea neagră se numără:

  • eMAG
  • Flanco
  • IKEA
  • Carrefour
  • evoMag
  • Elefant
  • Fashion Days
  • PC Garage
  • Chic-Diva
  • Epiesa
  • iHUNT
  • Libris
  • Cărturești
  • BestKids
  • OTTER

Cele mai cumpărate produse de Black Friday în 2017

În anul 2017, românii au preferat să cumpere produse din gama IT&C și fashion. De asemenea, au fost achiziționate jucării, mobilier, cosmetice și aparate casnice.

Vinerea Neagră de anul trecut a adus în conturile magazinelor nu mai puțin de 150 milioane de euro. Cea mai mare tranzacție înregistrată a fost de 37.400 lei.

Pentru bijuterii, românii au dat chiar și 36.000 de lei.

Ce este Black Friday sau vinerea neagră

Black Friday este un eveniment împrumutat din Statele Unite ale Americii. În America a pornit în anul 1863, cu o proclamare a lui Abraham Lincoln, pe vremea când era președinte, a Zilei Recunoștinței. Acesta a fost tot un eveniment dedicat consumului și comerțului.

Un secol mai târziu, Black Friday avea să cunoscă o dezvoltare impresionantă în numeroase țări de pe întreg mapamondul.

Potrivit tradiției americane, Black Friday este în a patra vineri a lunii noiembrie, mai exact pe 23 noiembrie 2018.

Black Friday în România

În România, Black Friday a apărut în urmă cu șapte ani, în toamna anului 2011. Atunci, reprezentanții eMAG au organizat pentru prima dată Vinerea Neagră în țara noastră.

De atunci, această zi a devenit o tradiție în România și a avut creșteri considerabile în fiecare an.

Dacă în SUA există o dată fixă pentru Black Friday, în România magazinele online vor începe să se întreacă în oferte care mai de care mai atractive pe data de 16 noiembrie.

Și anul acesta, la fel ca în trecut, mai multe companii vor alege să ofere reduceri în perioada 17-19 noiembrie, în timp ce altele își vor aștepta clienții cu diverse promoții și reduceri în intervalul 24-26 noiembrie.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter