6 trucuri rapide pentru un decolteu frumos

De Unica.ro, pe

La fel de sensibilă şi delicată ca tenul, zona decolteului are nevoie de atenţie specială şi grijă din partea ta.Evită îmbătrânirea prematură urmând sfaturile noastre.

1 Curăţare atentă

Este primul şi cel mai important pas de care trebuie să ţii cont. Pentru că vara această zonă este mult mai expusă, curăţarea trebuie să fie cu atât mai eficientă. De aceea, e indicat ca la fiecare baie să foloseşti un scrub cu particule fine, eventual bazat pe ingrediente naturale, capabil să exfolieze pielea şi să îndepărteze celulele moarte. Ca să scapi de micile impurităţi – coşuri, puncte negre, puncte de grăsime – întinde gelul de duş cu o mănuşă de lufă sau cu un burete pentru duş şi masează circular câteva minute. Foloseşte apă călduţă, nu fierbinte, sau alternează jetul cald cu cel rece pentru stimularea circulaţiei.

2 Reţeta de acasă

Şi pentru că nimic nu dă rezultate mai bune decât măştile naturale preparate acasă, încearcă şi tu, o dată pe săptămână, următoarea reţetă, care va netezi pielea şi-i va da un plus de luminozitate: amestecă două linguri de brânză de vaci cu două linguriţe de iaurt natural şi cu pă trunjel tocat. Pe pielea curată şi uscată, întinde uniform pasta obţinută şi las-o să acţioneze aproximativ o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o, clătind cu apă călduţă. Aplică regulat comprese cu ceai de muşeţel, deoarece curăţă şi îndepărtează excesul de sebum.

3 Exerciţiile uşoare te menţin în formă

Pentru că muşchii, dar şi pielea, au tendinţa de a se lăsa, fă de două-trei ori pe săptămână câteva seturi de exerciţii uşoare pentru braţe şi grupele de muşchi din zona bustului. Astfel, îţi vei întări musculatura şi vei avea un aspect plăcut.

4 Tonifiere naturală

Pentru ca pielea să rămână fermă şi suplă, ia două-trei cuburi de gheaţă şi masează-te circular. Acestă simplă metodă reuşeşte să întărească ţesuturile şi să activeze circulaţia sângelui, astfel încât pielea să redevină netedă şi să-şi recapete strălucirea naturală. În plus, nu uita ca, în programul de demachiere, să incluzi şi gâtul şi zona decolteului şi să aplici demachiantul şi loţiunea tonică şi pe aceste porţiuni. Împrospătează zona de-a lungul zilei cu ajutorul şerveţelelor demachiante.

5 Hidratarea este esenţială

Dacă ai pielea sensibilă, aplică imediat ce ieşi din baie un ulei pentru copii, a cărui formulă delicată şi hrănitoare va da pielii exact îngrijirea de care are nevoie. Pentru pielea normală, hidratarea optimă constă în aplicarea unui lapte sau unt de corp cu formulă naturală, produse ce pot fi combinate eventual cu câteva picături de ulei esenţial. Dacă pielea are tendinţă de îngrăşare, înmoaie o dischetă de vată în suc proaspăt de lămâie şi şterge uşor zona, apoi aplică o cremă cu un conţinut ridicat de apă.

6 Mici secrete pentru mari efecte

Decolteul tău trebuie să fie impecabil, dar nu dispui de suficient timp pentru măşti şi alte metode care să ajute pielea să-şi revină? Nu intra în panică. Ai la îndemână câteva trucuri de machiaj, la care poţi apela oricând. Ascunde mai întâi micile imperfecţiuni cu un baton corector, apoi matifiază zona, folosind un fond de ten uşor, cu formulă lejeră, de preferat sub formă lichidă.

La final, îndepărtează luciul pielii cu o pudră translucidă cu uşoare reflexe arămii. Ai grijă să nu foloseşti aceste produse în exces pentru a nu obţine un look articifial şi, mai ales, machiază-ţi tenul în acelaşi stil, astfel încât acesta să nu facă notă discordantă
cu decolteul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter