Tu ce faci cu zaţul de cafea? Vezi de ce nu trebuie să-l arunci

De Erika Chivu, pe Ultimul update Luni, 15 noiembrie 2021, 14:03

Data viitoare când îţi faci o cafea, nu arunca zaţul. Îl poţi introduce în rutina ta de frumuseţe pentru a-ţi îmbunătăţii aspectul pielii şi al părului. Iată ce ai de făcut.
Ştim cu toatele că zaţul de cafea are proprietăţi anticelulită şi este bun în loc de scrub. Dar există şi alte moduri în care îl poţi folosi pentru o piele sănătoasă şi un păr strălucitor.

Zaţul micşorează cearcănele

Multe din cremele împotriva cearcănelor conţin cofeină, iar efectele nu sunt atât de bune încât să merite investiţii prea mari. La fel de bine poţi folosi zaţul de cafea. Pune câte o lingură în două şerveţele umede şi aplică pe ochii. Relaxează-te 20 de minute şi lasă tratamentul să funcţioneze. Vezi cum se formează şi cum se tratează cearcănele!

Zaţul este un bun deodorant

Foloseşte cu încredere zaţul ca să scapi rapid de mirosul care îţi rămâne pe mâini după ce toci ceapă sau curăţi usturoi. Pune în palmă o cantitate suficientă de zaţ şi freacă mâinil cu el sub un jet de apă călduţă ca şi cum te-ai spăla cu săpun, apoi aplică o cremă de mâini hidratantă. Vezi cum să-ţi faci singură un deodorant pnetru subraţ!

Tratament cu zaţ de cafea pentru păr

Poţi încerca această mască dacă ai părul şaten închis sau brunet. După ce speli părul cu şampon, aplică balsamul tău obişnuit în care ai adăugat câteva linguriţe de zaţ. Părul va fi nu doar moale şi mătăsos, ci în timp va căpăta şi un luciu sănătos, plus o culoare puţin mai închisă şi mai plăcută.

Masca de faţă antirid

Amestecă un albuş de ou cu suficient zaţ încât să se formeze o pastă consistentă şi aplic-o pe faţă. Rămâi aşa până începi să simţi că te strânge, apoi freacă tenul cu cantitatea de pastă rămasă. Este un tratament antirid şi gomant foarte eficient, dar poate fi cam dur pentru tenurile sensibile sau uscate.

Tratament pentru zonele foarte uscate

Amestecă două linguriţe de zaţ cu două linguriţe de iaurt simplu şi două linguriţe de miere. Cu pasta rezultată freacă bine zonele foarte uscate: coate, genunchi, călcâie şi chiar mâinile dacă e cazul.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter