Cele mai bune fructe pentru tratamentele de frumuseţe

De Unica.ro, pe

Profită de fructele toamnei şi alege să fii frumoasă cu ajutorul măştilor naturale. Foloseşte ca ingrediente de bază merele, bananele, zmeura sau strugurii, pentru că păstrează tinereţea şi frumuseţea tenului tău.

Măr şi struguri împotriva ridurilor

Au apărut primele riduri? Atunci este momentul pentru un program anti-îmbătrânire! Datorită conţinutului bogat în  vitamina A, mărul redă elasticitatea, netezeşte pielea şi luptă eficient împotriva ridurilor. Foloseşte-l împreună cu alte ingrediente minune şi bucură-te de rezultate!

Dă pe răzătoarea mică două mere moi şi amestecă-le cu o lingură de miere până obţii o pastă. Acoperă amestecul şi lasă-l 10 minute. Masează-te apoi cu el uniform pe toată faţa, insistând la colţul ochilor şi al buzelor. La final, îndepărtează amestecul cu apă călduţă. Făcută  o dată pe săptămână, această mască oferă hidratarea optimă, catifelează tenul şi previne îmbătrânirea prematură.

La fel de eficient este şi sucul de struguri, care acţionează ca un lifting natural. O mască de 15 minute redă tenului fermitatea şi curăţă porii. Amestecă sucul obţinut din şase ciorchini de struguri cu o linguriţă de miere şi cu o cantitate mică din crema ta de zi. Aplică masca şi după 15 minute curăţă-ţi tenul cu apă caldă. Dacă după aproximativ o jumătate de oră de la îndepărtarea măştii îţi simţi tenul uscat, foloseşte o cremă de zi uşoară şi hidratantă.

Banană pentru decolteu fin

Indiferent de anotimp, îngrijeşte-ţi atent zona decolteului. Redă-i aspectul neted şi scapă de micile impurităţi cu ajutorul unei măşti naturale. Zdrobeşte o banană coaptă cu ajutorul unei furculiţe şi combin-o apoi cu două linguriţe de ulei de măsline. Amestecă bine până obţii o pastă groasă şi întinde-o uniform pe gât şi pe decolteu. Acoperă zona cu un şerveţel cosmetic din hârtie şi deasupra pune un prosop cald. Stai aşa timp de 40 de minute pentru a permite măştii să acţioneze şi, la final, îndepărtează resturile cu apă călduţă. Pielea va căpăta un aspect neted-strălucitor şi o nuanţă roz, naturală.

Pepenele hidratează şi dă energie

Cu un conţinut ridicat de apă, acest fruct calmează pielea iritată, asigurându-i cea mai bună hidratare. Taie un pepene proaspăt în felii foarte subţiri. Aşază-te într-o poziţie comodă şi pune feliile pe faţă şi gât. După 20 de minute, îndepărtează-le şi clăteşte zona cu apă rece. Conţinutul bogat în vitaminele A, B şi C este foarte eficient în hidratarea pielii uscate.

Pentru ca părul să strălucească natural ai nevoie doar de suc de lămâie şi apă. Toarnă într-o sticlă de 1 litru o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie, umple-o cu apă călduţă şi agită bine. După şamponare, clăteşte-ţi părul cu acest lichid, pentru că îi va da un plus de strălucire şi de prospeţime.

Zmeura catifelează tenul

Înlocuieşte produsele exfoliante cu o mască naturală cu zmeură, care acţionează ca un peeling foarte delicat. În plus, aceasta curăţă porii în profunzime, îndepărtează celulele moarte şi lasă tenul curat şi foarte fin. Ai nevoie de 100 g de zmeură, o lingură de miere şi o jumătate de banană. Zbrobeşte fructele cu o furculiţă şi amestecă-le cu mierea. Foloseşte pasta pentru a-ţi masa delicat faţa şi decolteul, apoi aşteaptă 15 minute înainte de a o îndepărta. Oferă pielii un aspect de catifea şi multă prospeţime.

Perele şi prunele închid porii dilataţi

Dacă ai tenul gras şi porii dilataţi, perele şi prunele îţi sar în ajutor. Taie felii mai groase, zbrobeşte-le într-un bol şi masează-ţi, cu mişcări delicate, tenul, lăsând apoi fructele să acţioneze. Îndepăr tează după 20 de minute şi curăţă-ţi delicat faţa cu apă călduţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter