Tenul tău: 7 trucuri de frumuseţe «furate» de la experţi

De Libertatea pentru femei, pe

Cât de des trebuie să te speli pe cap, cum să-ţi usuci părul fără să-l deteriorezi, când e bine să aplici o mască hidratantă sau care e cea mai bună perioadă pentru o epilare nedureroasă, cu rezultate optime?
Află de la specialişti care sunt răspunsurile corecte.

1 Hidratarea intensă este esenţială

Aplicarea unei măşti hidratante este recomandată, în condiţiile unui ten normal, o dată la 28 de zile. Dacă ai tenul foarte deshidratat, se poate face şi în fiecare săptămână. Cele mai bune măşti naturale, făcute în casă, sunt cele din fructe exotice precum portocalele, mandarinele sau kiwiul, cel din urmă având un efect excelent. La salon, se aplică măşti profesionale, care, de obicei, au rol de oxigenare şi curăţare a tenului. De asemenea, varianta cu parafină, recomandată atât pentru ten, cât şi pentru corp, este o metodă cu efect puternic hidratant, dar care este indicată o dată la trei luni.

2 Exfolierea, în funcţie de ten

Tenul gras are nevoie de exfoliere o dată pe săptămână, tenul normal, o dată la două săptămâni, iar cel uscat, o singură dată pe lună. Un tratament de exfoliere natural se poate face din tărâţe de grâu sau sâmburi de măsline pisaţi ori mălai, în amestec cu o linguriţă de demachiant, ce ajută la distribuirea uniformă pe suprafaţa feţei. La salonul de cosmetică, peelingul chimic, cu acizi de fructe, are rol de exfoliere mai profundă şi se face la un interval de 28 de zile.

3 Epilarea perfectă, nedureroasă

Firele de păr de pe suprafaţa corpului se refac complet după 28 de zile. În mod corect, epilarea trebuie făcută la 4-6 săptămâni. După acest interval rădăcinile se întăresc şi firele devin mai greu de smuls. Nici în timpul menstruaţiei epilarea nu e indicată, pentru că pielea e mai uscată şi procesul este dureros. Cea mai bună perioadă este după menstruaţie. Se recomandă ceara caldă, pentru că dilată porii şi ajută la scoaterea firului, iar în cazul persoanelor cu varice, trebuie folosită ceara rece.

4 Cel mai bun regenerant

Uleiul de ricin are o mare capacitate de regenerare a firului de păr. Îl întăreşte şi îl face viguros. Este singurul ingredient recomandat pentru zona genelor şi a sprâncenelor. Se aplică în fiecare seară, iar rezultatele vizibile apar, de regulă, după o lună. Totuşi, există şi cazuri când efectele se remarcă după zece zile.

5 Spală-te pe cap oricând e nevoie

Nu există un interval general valabil pentru perioada la care trebuie curăţat părul. O poţi face o dată la două zile, la trei zile, o dată pe săptămână, depinde de cum obişnuieşti. Dacă părul este gras şi necesită o spălare frecventă, poate fi şamponat în fiecare zi, pentru a-l avea proaspăt şi curat. Iar pentru a ţine în frâu excesul de sebum, se folosesc şampoane speciale, spray-uri sau spumă. Cea din urmă ajută foarte mult, pentru că preia din grăsimea firului de păr.

6 Uscarea părului e importantă

Imediat după spălare, pune un prosop pe cap şi lasă-l să absoarbă apa din firele de păr timp de 15-30 de minute. Apoi, părul poate fi pieptănat şi, după preferinţă, usucă-l cu foehnul. Mare atenţie însă, nu cu aer foarte fierbinte şi nu ţinând aparatul foarte aproape de firul de păr. Distanţa optimă este de 30 cm.

7 Când tunsoarea nu se aranjează, ia măsuri

Nu se poate vorbi despre o perioadă anume la care părul trebuie tuns. Acest lucru se face când vârfurile sunt uşor despicate, tocite, când se doreşte schimbarea liniei tunsorii sau când părul nu se mai aranjează. Indiferent dacă este vorba despre o tunsoare lungă sau scurtă, pe care vrem să o păstrăm, este suficientă o singură vizită pe lună la salon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter