Cum să te menţii tânără, fără medicamente

De Unica.ro, pe

Îmbătrânirea este un proces natural, determinat de trecerea timpului şi de o serie de factori care afectează organismul. Află care sunt trucurile cu care poţi să păcăleşti timpul în favoarea ta.
Este cunoscut faptul că femeile sunt mai sensibile decât bărbaţii la trecerea timpului. Dacă vei ţine cont de următoarele sfaturi, te vei menţine în formă cât mai multă vreme. Şi te vei simţi mai tănără…

Consumă peşte şi carne

Cercetătorii au arătat că longevitatea este determinată în mare măsură de regimul nostru alimentar. Anumite substanţe hrănitoare acţioneză direct împotriva procesului de îmbătrânire. Un astfel de efect îl are seleniul, care se găseşte în carne, peşte, usturoi şi nucă de cocos.

Seleniul pătrunde în adâncul celulelor şi combate elementele care determină îmbătrânirea organismului. Necesarul zilnic de seleniu este asigurat de 100 g filet de vită şi 150 g icre. Tot pentru un regim alimentar sănătos este recomandat să consumi alimente bogate în calciu ca lactate, broccoli sau migdale. Cinci fructe sau porţii de legume consumate în fiecare zi produc suficienţi antioxidanti pentru prevenirea îmbătrânirii. Produsele bogate în fibre dau rezistenţă organismului.

Evită temperaturile ridicate

Cercetătorii au ajuns la concluzia că temperaturile ridicate facilitează procesul de îmbătrânire a celulelor. Prin urmare, temperaturile scăzute îţi asigură o viaţă mai lungă. Asta nu înseamnă că este nevoie să îngheţi! Seara mănâncă ceva uşor, astfel încât corpul tău să aibă mai puţin de lucru pe timpul nopţii. Temperatura lui va scădea de la sine, iar celulele devin mai rezistente şi trăiesc mai mult. Păstrează camera la o temperatură de 18-19 grade şi aeriseşte-o de două ori pe zi.

Dormi pe întuneric

Somnul este mai important decât obişnuieşti tu să îl consideri. El nu stabileşte doar dacă a doua zi vei fi obosită sau odihnită, ci are un impact major asupra stării de bine a organismului tău. Pur şi simplu ai nevoie să îţi reîncarci bateriile, iar dacă nu dormi îndeajuns, nu păcăleşti viaţa cu puţin timp furat, ci te păcăleşti pe tine. Cu cât somnul este mai profund, cu atât mai bine. De aceea camera în care dormi trebuie să fie întunecată. în absenţa luminii, corpul produce mai multă melatonină. Acest hormon stabileşte echilibrul dintre activitate şi odihnă şi are grijă ca organismul să consume noaptea mai puţină energie decât în timpul zilei.

Hormonul este produs de organism între orele 10 şi 2 noaptea, iar în lipsa lui organismul îşi pierde vitalitate. Melatonina determină şi secreţiile celorlalţi hormoni, inclusiv a celor sexuali. Odihna prelungeşte viaţa organelor! Prin urmare, foloseşte-te de nopţile lungi de iarnă pentru a îţi odihni organismul.

Stai la soare

Zilele însorite nu îţi bucură doar sufletul, ci îţi menţin şi corpul în formă. Razele ultraviolete ajută organismul să producă vitamina D, lucru esenţial pentru a avea oase sănătoase. Vitamina D fixează calciul în oase şi doar 15 minute petrecute zilnic afară sunt suficiente pentru a o produce. Nu îţi fă griji dacă cerul e înnourat şi soarele nu se vede, pentru că razele ultraviolete acţionează şi în aceste condiţii.   

Esenţele indiene

în căutarea tinereţii fără bătrâneţe, cercetătorii şi-au îndreptat atenţia şi spre meleagurile mai îndepărtate. Aşa au remarcat ei, de exemplu, că în India foarte puţine persoane suferă de boala Alzheimer. Explicaţia găsită a fostă că indienii folosesc în bucătărie, pe post de condiment, o plantă denumită curcuma, destul de scumpă la noi în magazine, dar care, într-adevăr, protejează celulele organismului de factorii destructivi şi previne inflamaţiile.  

Vinul roşu

Vinul roşu este cunoscut ca un antioxidant eficient. Un pahar de vin roşu pe zi îţi păstrează corpul în formă.

Relaxează-te!

Cantitatea de stres şi suprasolicitare pe care o suportă organismul este una limitată. Acesta are nevoie de pauze pentru a se reface, altfel îmbătrâneşte mult mai repede. Probabil ai observat că persoanele care nu se stresează prea tare arată mai tinere decât celelalte persoane. Momentele de linişte pe care ţi le acorzi sunt mai importante decât crezi. Fii relaxată şi vei fi mai tânără.

Consumă puţine calorii

Metabolismul funcţionează mai bine atunci când organismul are de prelucrat mai puţine calorii. În asemenea condiţii, cantitatea de toxine produsă e mai mică, iar procesul de îmbătrânire a celulelor e încetinit. Din când în când e bine să renunţi la masa de seară sau să ţii post. Nu te înfometa,ci alege alimente cu puţine calorii.

Fă cât mai multă mişcare!

Activitatea fizică este esenţială pentru un organism sănătos. Dacă faci mişcare de două-trei ori pe săptămână (câte 30 de minute), vei avea o viaţă lungă. Chiar dacă zilele au devenit mai scurte, acesta nu este un motiv să rămâi în casă. Ieşi la o plimbare sau mergi cu bicicleta. Inima ta va bate mai tare şi va pulsa mai mult sânge în organism. Ca urmare, muşchii inimii se întăresc şi riscul unor eventuale cedări ale inimii scade. De asemenea, prin exerciţiu fizic, organele sunt bine oxigenate şi rămâi în formă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter