Sănătate: Puterea vindecătoare a gândului bun

De Libertatea pentru femei, pe

„Vindecă-ți sufletul și îți vei vindeca și trupul”, te îndeamnă dr. Cristina Răduță, medic specialist în medicină de familie, cu competențe în ayurveda, apifitoterapie și acupunctură.
Americanca Brandon Bays s-a vindecat de cancer conștientizând traumele care s-au transpus, de-a lungul anilor, în manifestări foarte concrete. După ce s-a însănătoșit, a dezvoltat o metodă de vindecare care presupune conștientizarea cauzelor psihoemoționale care au dus la îmbolnăvire, metodă practicată și de dr. Răduță.

► Totul este energie

Medicul explică: „Totul e energie sub diverse forme, cu diverse niveluri de vibrație. Ca urmare, corpurile noastre sunt sisteme complexe care se conformează principiului rezonanței. Adică, sub acțiunea unei frecvențe, răspund prin vibrații de frecvență apropiată sau egală”. Cu alte cuvinte, unor gânduri negative (de ex. pesimiste sau de invidie la adresa cuiva) le corespund vibrații joase care pot duce la îmbolnăviri sau la stări sufletești proaste. Unor stări bune (iubire, admirație, încredere în viitor etc.) le corespund vibrații înalte, ceea ce va duce la o stare de echilibru atât psihic, cât și fizic. Deci, soluția pentru o sănătate bună ar fi să ne controlăm gândurile și stările emoționale, nu doar alimentația sau modul de viață.

► Emoțiile pozitive previn boala

Ar trebui să înțelegem că orice eveniment prin care trecem este urmarea gândurilor și a acțiunilor noastre, fie ele bune sau rele. Dacă îți hrănești ființa cu emoții negative, vei crea premisele apariției unor situații conflictuale și, în cele din urmă, a bolilor. Primul pas spre vindecare este asumarea, înțelegerea că nimeni altcineva nu este de vină pentru problemele tale de sănătate. Trebuie să conștientizezi că afecțiunea este un semnal de alarmă al sufletului, o lecție care poate duce la vindecare și care se va reflecta mai târziu în starea fizică. Această formă de terapie conduce la un proces complex de conștientizare, în urma căruia se produc transformări profunde la toate nivelurile ființei: emoțional, mental, fizic și spiritual.

CELULELE AU MEMORIE

„Celulele nu sunt doar simple recipiente funcționale, ci și adevărate receptoare și emițătoare informaționale, dotate cu o memorie care determină în noi un anumit tipar, un anumit program – de sănătate sau de boală. Acestea înmagazinează experiențele de viață și modul în care am răspuns la ele. Teoria de față explică și de ce unele boli persistă în ciuda faptului că celulele corpului nostru se înnoiesc la anumite intervale de timp.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter