3 rețete naturale ca să ai o piele perfectă

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Stresată de vântul, umiditatea și frigul care până mai ieri o agresau, pielea a ieșit „șifonată” din lupta cu sezonul rece, de aceea este obligatoriu să apelezi rețete naturale pentru a recăpăta pielea perfectă pe care o aveai acum câteva luni.
Oricât de rapide ar fi rezultatele promise de soluțiile cosmetice, specialiștii susțin că remediile naturale nu vor putea fi, vreodată, depășite ca și eficacitate.

„Sunt adepta tratării în mod cât mai natural a problemelor de sănătate sau de înfrumuseţare. Eu sfatuiesc lumea să nu ignore puterea acestor minuni ale naturii care pot avea reale beneficii şi care pot ajuta în remedierea problemelor! Este important să renunţăm, măcar în direcţiile în care se poate, la produse pline cu substanţe chimice, care încarcă organismul! Vă recomand câteva reţete pe bază de plante şi uleiuri care fac adevărate minuni!”, a declarat Iulia Preda, doctor in Științe Medicale, recunoscută ca fiind unul dintre cei mai apreciaţi farmacişti de la noi.

Mai jos, îți prezint 3 rețete naturale, propuse de Iulia Preda, care te vor ajuta să arăți senzațional.

Uleiul de cocos îți netezește pielea

Puternic emolient, uleiul de cocos poate fi folosit atât de copii, cât și de femeile însărcinate. Poate fi utilizat ca și cremă hidratantă, dar și ca unguent reparator, de exemplu, pentru buzele crăpate. 2 linguri de ulei de cocos, cu 2 linguri de ceară de albine topită. Pentru miros, poți adăuga 5 picături de mentă, lavandă sau orice altă aromă care-ți place.

Strugurii îți fac pielea mai elastică

În special cei roșii, strugurii reprezintă un antioxidant puternic, în semințele lor regăsindu-se proantocianidine, o substanță care menține elasticitatea pielii. Pe lângă faptul că vei scăpa de riduri, și de vinișoarele roșii mici, dar inestetice, măștile pe bază de struguri stabilizează și nivelul de colagen al pielii. Rețeta este simplă. Tot ce trebuie să faci este să pui in blender un ciorchine de struguri, să pui pasta pe față și să o lași să acționeze timp de 15-20 de minute.

Hreanul, estompează pistruii

Chiar dacă există impresia greșită că hreanul nu poate fi folosit în industria cosmetică, iată că specialistul Iulia Preda vine să contrazică această concepție. Se pare că există o soluție miraculoasă care te scapă de pistrui și de petele inestetice de pe față, iar aceasta conține hrean. Cum se prepară? Se rade o bucată de hrean, dupa care se adaugă un sfert de cană de oțet de mere. Compoziția se lasă la macerat două săptămâni, timp în care, zilnic, se agită bine sticla. La finalul celor 2 săptămâni, se strecoară și se păstrează la frigider. Tratamentul constă în aplicarea, de 3 ori pe zi, în cantități mici, pe zonele cu pistrui și pete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter