Răsfăţ cu măşti naturale din cafea

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 31 mai 2021, 12:51

Cofeina are, pe lângă aroma deosebită, şi multe proprietăţi cu un efect excelent pentru frumuseţe: elimină excesul de lichid din organism, ajută la reducerea zonelor cu celulită şi lasă pielea curată şi tonifiată.
Iată cum îţi poţi prepara şi tu propriile tratamente cosmetice.

►Revitalizare pentru părul uscat

Părul tău va căpăta un luciu deosebit şi se va descurca mult mai uşor dacă aplici următoarea mască. Baţi două gălbenuşuri, adaugând treptat o lingură de rom, două linguri de apă călduţă, o lingură de zaţ de cafea şi o lingură de ulei. Amestecul obţinut îl aplici pe lungimea părului, îl laşi 5 minute, apoi clăteşti cu apă caldă. Acest tip de mască dă un plus de nuanţă, mai ales părului închis la culoare.

►Scrub natural pentru corp

Amestecă cinci linguri de zaţ cu 5-6 linguri de ulei de măsline, astfel încât să obţii o pastă groasă. Pasta exfoliantă se foloseşte la duş, aplicând şi masând zonele în care e depusă celulita. Te ajută să diminuezi aspectul de coajă de portocală din zonele cu probleme şi, în acelaşi timp, îndepărtează celulele moarte şi lasă pielea fină.

►Exfoliant pentru ten

Amestecă patru linguri de zaţ cu un albuş de ou. Aplică o parte din pastă pe faţă şi aşteaptă să se usuce. Albuşul de ou uscat îţi va da senzaţia că îţi strânge pielea. Apoi începe să-ţi masezi uşor faţa cu pasta rămasă. La final, curăţă cu apă călduţă. O altă variantă este să amesteci trei linguri de zaţ cu patru linguriţe de miere şi să aplici pe ten, evitând zona ochilor şi a buzelor. Masezi uşor şi rămâi cu masca pe faţă timp de 15 minute. Apoi te clăteşti cu apă călduţă.

►Loţiune tonică

Prepară 100 ml de cafea concentrată, pe care o laşi să se răcească. După ce ajunge la temperatura camerei, pune câteva picături de lămâie, iar apoi înmoaie în cafea un tifon sau un disc demachiant. După aceea aplic-o pe faţă şi ţine-o cât doreşti. Efectul va fi relaxant şi tonifiant.

►Tratament anticelulitic

Încălzeşte câteva linguri de ulei de măsline, apoi amestecă-le cu două linguriţe de cafea măcinată. Aplică masca pe zonele cu probleme şi înfăşoară-te cu folie alimentară. Lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Are efect tonifiant şi elimină apa reţinută în exces.
Foto: Thinkstock

Vezi mai multe rețete pentru a obține masca de față cu cafea perfectă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter