10 greșeli pe care le faci la micul dejun

De Consuela Stratulat, pe

Prepararea micului dejun este mai complicată decât crezi. Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile celei mai importante mese ale zilei, află ce nu ar trebui să faci dimineața.
Frigi ouăle în tigaie. Ouăle sunt sănătoase, însă trebuie să le consumi fierte sau să le gătești într-o tigaie fără ulei.
Deschizi punga de cereale din partea de sus. Dacă nu vrei să rămâi, la final, cu bucățile mai mici de cereale, deschide punga din partea de jos.
Bei cafea și mănânci iaurt. Dacă vrei să simți savoarea cafelei și să te hrănești, combină cafea rece cu iaurt și gheață. Poți adăuga miere de albine sau un alt îndulcitor natural, pentru gust.
Pui cereale în castron direct din cutie. Riști să dai tot conținutul pe jos și s-ar putea să fii tentată să îți pui mai mult decât ai nevoie. Folosește o lingură sau orice alt recipient și vei putea și să măsori ce cantitate mănânci la fiecare masă.
Pui cerealele înaintea laptelui. Riști să torni mai mult decât ai nevoie, așa că ține minte: întâi pui laptele, apoi cerealele.
Mănânci ouă în fiecare dimineață. Nutriționiștii recomandă să consumi ouă de 3-4 ori pe săptămână, pentru a beneficia de proprietățile lor. Pe lângă faptul că este nesănătos să mănânci ouă zilnic, pierzi mult timp pentru prepararea lor.
Pui gem peste felia de pâine prăjită. Astfel, micul tău dejun conține doar carbohidrați. Înlocuiește, mai bine, gemul cu unt de arahide, cremă de brânză sau chiar carne slabă, pentru a adăuga  și proteine la masa de dimineață.
Mănânci iaurt cu arome de fructe. Astfel de produse conțin mai mult zahăr decât proteine, așa că micul tău dejun este, de fapt, un desert. Înlocuiește iaurtul cu fructe cu unul grecesc, care este mult mai bogat în proteine și mai sărac în zahăr. Dacă nu îți place, totuși, gustul simplu de iaurt, adaugă fructe proaspete sau congelate .
Bei suc. Dimineața, corpul tău are nevoie de fluide, pentru a funcționa, și trebuie neapărat să te hidratezi, după o noapte lungă. Chiar dacă alegi un suc natural, masa ta va fi mai bogată cu 110 calorii la fiecare pahar. Optează pentru apă și lasă paharul de suc pentru gustarea dintre mese.
Nu mănânci micul-dejun. Dacă sari peste această masa, vei fi înfometat la prânz și vei mânca mai mult. Chiar dacă nu ți-e foame dimineață, forțează-te să mănânci măcar o banana sau un alt fruct care îți place. Cu timpul, vei simți nevoia de mai mult.
Foto Shutterstock.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter