Primul județ din România în care purtarea măștii este obligatorie pe stradă

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 28 iulie 2020, 17:59

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca masca să obligatorie și în spațiile publice deschise în județul Argeș, începând cu data de 30 iulie.

În Argeș, numărul de îmbolnăviri de COVID-19 s-a dublat în ultimele două săptămâni. Excepție de la obligativitatea purtării măștii o vor face copii sub 5 ani.

Citeşte întreaga ştire: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun, iar autobuzele nu vor mai pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii. În plus, oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune. De asemenea, o altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22:00 în timpul săptămâni, iar până și până la ora 23:00 în weekend.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, potrivit digi24.ro.

Săptămâna trecută, în Argeș au fost luate și alte restricții: au fost închise târgurile și piscine, iar programul teraselor a fost redus.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter