Vrei picioare sexy? Iată ce trebuie să faci?

De Unica.ro, pe

Cu puţin ajutor cosmetic din partea noastră şi cu multă voinţă şi perseverenţă din partea ta, vei avea picioarele sexy, mult-visate şi te vei menţine în formă întregul sezon.

Atac cosmetic

Exfoliere. Curăţă pielea în profunzime pentru a o elibera de celulele moarte, ca să poată beneficia de principiile active pe care vrei să i le aduci cu ajutorul cremelor corporale. Alege un produs de exfoliere hidratant şi aplică-l pe pielea uscată, şi nu umedă, pentru că acest lucru te va obliga să-l masezi cu putere, ceea ce va duce la spargerea celulelor de grăsime.

Hidratare. Alege produse hidratante, specifice tipului tău de piele, altfel te poţi alege cu zone congestionate. Dacă ai pielea grasă, optează pentru o loţiune pe bază de apă şi evită produsele cu ingredientul numit lanolină, pentru că acestea „păcălesc” pielea că e hidratată, îm-
pingând rezervele naturale de apă la suprafaţă şi cauzând şi mai multă uscăciune.

Stop celulită. Coaja de portocală poate fi ex-trem de dificil de atacat, din cauza multiplilor factori care o determină, precum hormonii,  dieta,
circulaţia deficitară sau moştenirea genetică. Stimularea circulaţiei sângelui şi masajul vor sparge celulele de grăsime. Cremele anticeluliti-ce nu pot produce miracole peste noapte, dar aplicate cu regularitate vor reduce aspectul denivelat, graţie ingredientelor lor..

Masaj Profesional

Cellu M6 este un echipament care reuneşte cele mai eficiente tehnici de remodelare corporală: terapia cu vacuum şi masajul profund cu aparatul numit keymodul. Acestea ajută la rupe-rea adipocitelor şi la diluarea grăsimii pe care o conţin. Capacitatea drenantă a vacuumului favorizează eliminarea grăsi-milor şi a toxinelor şi combate pielea flască.
Rezultate: Reducerea volumelor în zonele localizate, distrugerea celulitei dure şi fibroase, refacerea ţesuturilor şi drenarea lichidelor, după zece şedinţe. Se recomandă 14 şedinţe, care se fac de două ori pe săptămână, iar după încheierea tratamentului, câte o şedinţă lunară, pentru întreţinere.

Scapă de părul nedorit!

Cu aparatul de ras: O alegere la îndemână, mai ales că aparatele  actuale au lame fine, ce nu irită pielea.
Pro: Picioarele scapă de păr rapid şi fără durere, iar aparatul de ras asigură o bună exfoliere a pielli.
Contra: Trebuie să te depilezi zilnic, iar firul de păr devine mai aspru. Dacă n-ai timp într-o zi, pielea ta arată şi se simte aspră, ca barba unui bărbat.
Durează: numai 24 de ore.

Cu cremă depilatoare: Alege-o pentru efectul de piele netedă şi păr mai puţin aspru, comparativ cu aparatul de ras.
Pro: O metodă potrivită în special pentru zonele cu grad sporit de sensibilitate, precum axilele şi partea inghinală.
Contra: E neplăcut mirosul produselor, dar şi faptul că îţi ia timp să faci curat la final.
Durează: maximum două zile.

Cu aparatul: Are avantajul că poate îndepărta şi cele mai fine şi mai mici fire de păr.
Pro: Ultimele modele de epilatoare sunt confortabil de folosit deoarece urmează cu uşurinţă forma corpului.
Contra: Este o metodă dureroasă pentru început, dar te obişnuieşti pe măsură ce firul de păr îşi pierde rezistenţa.
Durează: peste o săptămână.

Cu benzi cu ceară: Cea mai bună opţiune atunci când urmează să pleci în vacanţă.
Pro: Vei obţine rezultatele de cea mai lungă durată şi nu vei mai avea de-a face deloc cu firele crescute pe sub piele.
Contra: Nivelul ridicat al durerii, plus că nu se poate folosi dacă ai varice sau pielea arsă de soare.
Durează: două săptămâni.

Picioare bine îngrijite

Igienă şi hidratare. Spală-ţi picioarele cu un săpun neutru, pentru a nu altera producţia de acizi graşi, care protejează pielea, şi apoi usucă-le bine, în special între degete (mediu favorabil germenilor şi ciupercilor). Îndepărtează asperităţile – dar nu în totalitate, pentru că îşi îndeplinesc rolul lor de „căptuşeală” naturală – cu o piatră ponce şi foloseşte săptămânal o cremă de exfoliere.  Uscăciunea este o altă problemă care duce la crăparea călcâielor şi descuamarea pielii. Aplică produse hidratante după duş, iar o dată pe săptămână încearcă o cremă regeneratoare grasă, pe bază de acizi alfa-hidroxi, şi dormi cu şosete de bumbac în picioare. Şi nu în ultimul rând, poartă unghiile impecabile. Tre-buie să le faci colţurile pătrate, pentru a evita creşterea lor sub piele. Dacă ai striaţii, netezeşte unghia (dar nu mai mult de o dată pe lună) cu o pilă fină, apoi împinge cuticulele cu ajutorul unui beţişor special, de portocal sau bambus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter