Trei măşti naturale anti acnee

De Unica.ro, pe

Chiar dacă foloseşti cosmetice speciale pentru acnee, nu strică să încerci şi aceste măşti 100% naturale făcute în casă. Vezi cum se prepară!

Mască anti acnee cu aspirină

Aspirina este un bun antiinflamator şi când o administrezi intern, şi când o aplici pe piele. Pentru a-ţi face masca, ai nevoie de aspirină simplă (netamponată), de la farmacie. Nu trebuie decât să iei trei pastile de aspirină şi să le dizolvi în apă suficientă cât să se formeze o pastă. Această pastă se aplică pe faţă o dată la câteva zile pentru a preveni apariţia coşurilor.
Se poate folosi şi pe coşurile deja apărute, de câteva ori pe zi. Acestea vor fi mai puţin vizibile şi vor dispărea mai repede.

Mască anti acnee cu nucşoară şi scorţişoară

Nucşoara este un antiinflamator şi antiseptic natural, în timp ce scorţişoara este un bun exfoliant. Masca se face simplu dintr-o linguriţă de scorţişoară, o linguriţă de nucşoară şi una de miere. Această pastă se aplică pe faţă şi se lasă timp de 30 de minute. Apoi se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică o cremă hidratantă.

Mască anti acnee cu bicarbonat de sodiu

Este cea mai simplă mască anti acnee pe care o poţi face acasă. Îţi trebuie doar puţin bicarbonat de sodiu şi o lingură de apă. Cele două ingrediente se amestecă până se formează o pastă suficient de groasă încât să stea pe faţă când este aplicată. Se lasă masca pe piele până când se usucă, apoi se clăteşte cu apă la temperatura camerei. Este un tratament suficient de blând încât să poată fi folosit de câteva ori pe săptămână.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter