Revelion 2013: Cum obţii manichiura perfectă?

De Libertatea pentru femei, pe

Mâinile, inclusiv aspectul unghiilor, reprezintă cartea de vizită a oricărei femei. Tocmai de aceea manichiura ta trebuie să arate impecabil. Nu trebuie decât să acorzi unghiilor tale puţină atenţie! Noi te învăţăm trucuri simple cu efecte maxime.
Anul acesta se poartă unghiile scurte, cu colţurile rotunjite şi cu un aspect cât mai natural. Avantajul acestora e că nu sunt doar estetice, ci şi mai comod de întreţinut. Poţi, de exemplu, când eşti acasă, să amesteci într-un bol 2 linguri de ulei cald de măsline, cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Înmoaie unghiile în această soluţie timp de 12 minute, iar după aceea aplică un strat de lac protector. În numai câteva zile, vei constata că unghiile tale vor începe să-şi recapete luciul. De asemenea, pentru a evita exfolierea, poţi face un tratament cu vitamina A, pe care o găseşti în magazinele cu produse naturiste sau la farmacie, sub forma unei soluţii uleioase. Aplic-o pe unghii, las-o 15 minute, iar, la final, foloseşte şi un lac de protecţie.

Îndepărtează corect cuticulele

Pentru a îndepărta cât mai uşor cuticulele, înmoaie unghiile în apă caldă cu câteva picături de ulei de măsline şi câteva picături de ulei de ricin. După 15 minute, aplică suc de lămâie pe pielea din jurul unghiei pentru a îndepărta mai uşor pieliţele. Apoi, cu un beţişor împinge înspre interiorul unghiei. Nu folosi forfecuţa, pentru că, dacă te răneşti, rişti să îţi apară infecţii deoarece rădăcina unghiei este expusă la bacterii.

Formă frumoasă şi naturală

Când îţi scurtezi unghiile, foloseşte o pilă nu foarte dură, care să nu fie metalică. Încearcă să menţii aceeaşi direcţie de pilire, pentru a evita exfolierea şi urmăreşte forma de la bază a unghiei pentru a obţine un aspect cât mai natural. La final, foloseşte o pilă pentru netezirea suprafeţei unghiei. De asemenea, nu trebuie să-ţi lipsească o cremă specială pentru unghii, pe care s-o aplici în fiecare seară înainte de culcare.

Ojă impecabilă

Aplică oja pornind de la centrul unghiei către părţile laterale, dar nu în mai mult de două straturi. Şi nu uita! Pentru a evita îngălbenirea din cauza pigmenţilor din ojă, foloseşte înainte de aplicare un lac nutritiv care să îţi asigure un strat protector. Apoi, când vrei să le ştergi, foloseşte un dizolvant fără acetonă, care să nu îţi atace suprafaţa unghiilor.

Evită unghiile false

Nu folosi unghii false sau extensii cu gel, mai ales dacă ai unghiile subţiate sau au alte probleme de natură dermatologică. Dacă îţi acoperi unghiile cu altele false, problemele nu vor dispărea, ba, mai mult, în cazul persoanelor care au avut infecţii, situaţia se poate agrava.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter